USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Реставрація замку Любарта коштуватиме 5 мільйонів гривень, - чиновник

26 Січня 2011 15:35
Щоб реставрувати усі історичні пам’ятки Луцька, потрібно витратити до трьох мільйонів євро – лише замок Любарта потребує реставрації, яка коштує приблизно 5 мільйонів гривень.

Про це розповів начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Сергій Годлевський, пише 26 січня ВІП.

«Щоб нам повністю зараз зробити реставрацію тільки замку Любарта, треба приблизно п’ять мільйонів гривень. Приблизно…Це не означає, що це остаточна цифра», - сказав Годлеський.

«Далі – церква Іоанна Богослова, яка зараз потребує консервації – один мільйон. Я вже не кажу, що там далі – будинок Косачів – теж десь до одного мільйона, будинок Пузини – там теж десь до одного мільйона», - продовжив Годлевський.

Чиновник зізнається: наразі важко сказати, скільки коштуватиме реставрація усіх пам’яток. «Але, за попередніми моїми даними, це є зараз приблизно до двох-трьох мільйонів євро», – додав Годлевський.

Окрім того, як повідомив Годлевський, свого часу міськрада прийняла програму паспортизації історичних пам’яток Луцька. Проте цю програму не фінансують.

«Ми в цьому році плануємо і будемо робити паспортизацію будівель. На проведення самої паспортизації є спеціалізовані структури… На це потрібні серйозні кошти. Щоб у нас провести паспортизацію, то це приблизно коштує 600 тисяч гривень. І це всього-на-всього документація», - розповів Годлевський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
небайдужий Показати IP 26 Січня 2011 17:06
В очередной "туристической Мекке" ввели сбор с приезжих - Луцкий горсовет одобрил соответствующее решение http://censor.net.ua/ru/news/view/153149/v_ocherednoyi_turisticheskoyi_mekke_vveli_sbor_s_priezjih__lutskiyi_gorsovet_odobril_sootvetstvuyuschee_reshenie
Читач Показати IP 26 Січня 2011 18:50
На паперову роботу 600 тис знайдеться, а от якщо на мішок цементу, то вибачте, це дуже дорого.
nebaj Показати IP 26 Січня 2011 21:39
а скільки треба на відкати й крадіжки чиновників? ще треба прослідкувати, що трапиться з галереєю...
Businka Показати IP 27 Січня 2011 10:39
На реставрацію історичних пам"яток (будинків) влада Кіпра виділяє їх власникам гранди у розмірі: 18000євро - на реставрацію фасаду; 45000євро - на реставрацію самого приміщення. Власники-задоволені, грошей вистачає!!! А по 1 млн. євро на реставрацію будинків Косачів та Пузини ,це часом НЕ ЗАБАГАТО???? Хто робить розрахунок цих сумм?? Звичайно, можливо я помиляюсь.
Я Показати IP 3 Лютого 2011 17:31
Бусінка ти тупа, читай уважніше...ВСЬОГО треба 3 млн євро..... на замок 5 млн ГРН. на будинок косачів відповідно 1 млн ГРН і т.д

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus