USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шиба читає книги Забужко, Банада – історичну літературу. Фото

13 Травня 2010 17:45
У Луцьку стартувала п`ята книжкова виставка-ярмарок «Книги Великої Волині».

На свято, яке триватиме із 13 по 15 травня, прибули представники 50 книговидавництв, переважно із Західної України. Видавці із східних регіонів попередньо листами подякували за запрошення, але не приїхали.

Під час відкриття виставки голова Волинської ОДА Борис Клімчук розповів, що коли він був послом України в Азербайджані, то всюди носив із собою кишенькову книжку «Українські народні пісні», видану коштом посольства. Він пригадав бурхливі 1990-ті, коли не платили заробітну платню, але видавали книги.

Луцький міський голова Богдан Шиба подякував присутнім й додав, що волинська книга має стати якщо не найкращою в Україні, то, принаймні, опинитися на високому рівні.

«Книгодрукування на Волині не зупинялося ні в часи середньовіччя, ні під час воєн, ні під час різних режимів. Тому книговидавництво на Волині не може зупинитися», - сказав Шиба.

Мер придбав під час виставки книгу «Володимир-Волинський у боротьбі за Незалежність». Каже, що намагається купувати книги щотижня у луцькій книгарні «Освіта».

«Кількість книг у моїй бібліотеці вже йде на тисячі. Ще сотня «гуляє по руках». Іноді їх не повертають, але це добре. Це означає, що ці книги – справді цікаві. Полюбляю читати сучасну українську прозу. Приміром, останній роман-епопея Оксани Забужко «Музей покинутих секретів» засвідчив високий рівень української літератури», - зауважив Шиба.

Привітали волинян із відкриттям виставки радник Волиньради Володимир Банада та Генерального Консула Республіки Польща в Луцьку Томаша Яніка. Останній зауважив, що не побачив на цьогорічній виставці книговидавців із Польщі, хоча гості із Білорусії прибули на волинське свято книги.

Банада розповів, що у його домашній бібліотеці – понад тисячу примірників книг. Полюбляє очільник волинського РУХу читати історичну літературу. Художню літературу до його бібліотеки «постачає» дружина.

Протоієрей Віталій Собко нагадав присутнім, що книгодрукування в свій час розпочалося саме у церковних друкарнях. Сам Собко світської літератури не читає. Каже - немає часу.

Керівник Волинської обласної друкарні Петро Головенко привітав присутніх із п’ятирічним ювілеєм ярмарки-продажу. Розповів, що оргкомітет вирішив відзначити тих, хто найбільше популяризує читання на Волині.

Міський голова Богдан Шиба вручив юним читачам міста, які прочитали найбільше книг, 100-гривневі сертифікати. Ними виявилися школярі мало не з усіх шкіл Луцька. Мер порадив дітям і далі багато читати.

Волинська письменниця Ніна Горик закликала присутніх брати автографи у авторів книг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
боб Показати IP 14 Травня 2010 10:03
краще б він почитав бюджет міста, може сплакнув би?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus