USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку хочуть реставрувати «символ української культури»

10 Серпня 2015 13:45
Яка будівля на теренах історико-культурного заповідника потребує першочергової реставрації, повідомили керівники міського управління архітектури.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника у Луцьку сьогодні, 10 серпня.

Як повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв, управління проаналізувало усі програми, затверджені міськрадою впродовж останніх 4-5 років, у тому числі, діючу цільову програму обліку об’єктів культурної спадщини. Основним завданням програми було дослідження об’єктів культурної спадщини на території міста, складання облікових карток, підготовка коротких історичних довідок на виявлені об’єкти культурної спадщини, підготовка актів технічного стану цих об’єктів. З його слів, програма повинна стати початком визначення переліку об’єктів, що першочергово потребують реставрації.

Ярослав Матвіїв наголосив, що таким об’єктом є будинок Луцького братства на вулиці Іова Кондзелевича, що є символом української культури, який впродовж 37 років практично не ремонтували. Він зауважив, що потрібно намітити план робіт та визначити, які кошти для цього потрібні.



Своєю чергою, головний архітектор міста Леонід Герасимюк зазначив, що об’єкти варто обирати не лише з точки зору реставрації, а й з точки зору цільового призначення та ідеологічного наповнення. Наприклад, цільовим призначенням вказаної споруди може бути, окрім Музею історії Луцького братства, музей історії Луцька. З його слів, місто повинно наповнити історико-культурний заповідник життям, ввівши у нього заклади торгівлі, організації тощо, щоб мати можливість знайти інвестора.



Член комісії, депутат міськради Богдан Шиба зауважив, що кошти на реставрацію таких об’єктів повинен «пробивати» міський голова, натомість управління повинно займатися не точковими проектами, а бути гарантом виконання генерального плану міста, організації міського простору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus