USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку покажуть найкращі фільми про права людини

28 Жовтня 2010 11:07
У рамках VII Міжнародного фестивалю Docudays.UА 6-10 грудня у Луцьку вдруге відбудуться «Дні документального кіно про права людини».
Цьогоріч фестиваль стартував 3 жовтня в Запоріжжі і побуває в 22-х регіонах України, представляючи найкращі фільми-переможці VII Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays.UA, а також фільми-призери найвідоміших міжнародних кінофестивалів документального кіно. Про це повідомила координатор фестивалю на Волині Богдана Стельмах.
Під час переглядів плануються тематичні дискусії та обговорення за участю режисерів окремих стрічок.
Організатори пропонують орієнтовний перелік фільмів, які демонструватимуться в Луцьку. Фільм «Тютюновий шлях» – це погляд зсередини на тютюнову індустрію, а «Стираючи Девіда» – про порушення права людини на приватне життя.
Про незрячого масажиста відомої футбольної команди розповість стрічка «Футбольний батько». «День, коли я вирішив стати Ніною» підніме питання сприйняття соціумом «інакших».
Один з фільмів-учасників фестивалю знятий на Волині. Це – «Я пам’ятник собі». Він порушить питання пам’яті про загиблих, незалежно до якої армії вони належали.
Детальніше ознайомитися з анонсами фільмів можна на офіційному веб-сайті фестивалю www.docudays.org.ua.
Довідково:
З 26 березня до 2 квітня 2010 року в Києві у Будинку кіно (вулиця Саксаганського, 6) відбувався VIІ Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.UA.
На фестивалі були представлені фільми з 19 країн світу: Великої Британії, Данії, Ізраїлю, Канади, Китаю, Латвії, Македонії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, США, Швеції, Швейцарії, Чехії, Угорщини, України, Франції, Фінляндії.
Цього року найкращі документальні фільми сучасності під час фестивалю у Києві побачили 22 тисячі 300 глядачів.
Мета фестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем «звичайної» людини, сприяти розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності.
У багатьох країнах світу різні організації проводять фестивалі кіно про права людини. 2003 року такий фестиваль започатковано в Україні. З 2006 року Docudays UA є учасником Міжнародної мережі кінофестивалів з прав людини (HRFN).
За традицією, восени Міжнародний фестиваль Docudays.UA вирушає у подорож регіонами країни.
У кожному регіоні фестиваль має місцевих партнерів серед провідних громадських та правозахисних організацій. Допомогу у проведенні фестивалю надають державні адміністрації та приватні підприємства. Понад 30 громадських організацій візьмуть участь у проведенні фестивалю в регіонах країни.
Організатором фестивалю на Волині є Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб» (координатор) у партнерстві з Громадською організацією «Гендерний центр».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP 28 Жовтня 2010 12:37
Хочу побачити "Стираючи Девіда". Надто вже назва інтригуюча.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus