USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку проходить православна конференція. ФОТО

14 Грудня 2010 15:55
У Луцьку проходить науково-практична конференція «Історія і сучасність православ’я на Волині».

Захід присвячений 20-річчю відродження Волинської духовної семінарії і 925-літтю обласного центру, - повідомила ВОДТРК.

Впродовж трьох днів науковці, викладачі і студенти духовних і світських навчальних закладів, історики, соціологи, краєзнавці виступатимуть із доповідями й братимуть участь у засіданнях “за круглим столом” й дискусійних клубах, аби “згадати історію становлення православ’я у нашому краї й зацікавити людей її досліджувати”, – наголосив митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт.

“Історія церкви на Волині тісно пов’язана з краєзнавчими дослідженнями”, – зауважив кандидат історичних наук, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко.

Він додав, що у цьому контексті чимало уваги на конференції присвячено творчості Миколи Теодоровича – історика-краєзнавця Волині й дослідника церковної історії нашого краю, який жив і працював наприкінці XIX століття.

Особливе значення науково-практична конференція з історії православ’я матиме для студентів Волинської духовної семінарії. “Не лише тому, що у доповідях йтиметься про становлення й розвиток цього закладу, а для духовного зміцніння майбутніх священиків”, – переконаний ректор семінарії, протоієрей Сергій Ющик.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
filadelfos Показати IP 14 Грудня 2010 18:40
а почему так мало народу? зал почти пустой?..или по фотке так кажется..
M Показати IP 14 Грудня 2010 20:50
Дивно, зібрались поговорити про себе улюблених. Історія церкви, якісь діячі... А про нашого Творця і Бога, виходить, не потрібно. Треба людей рятувати, що гинуть!!! А не копирсатись в старому лахмітті.
s Показати IP 15 Грудня 2010 09:20
Чому не потрібно?. Щопонеділка 17.30 Проводяться катехізичні читання в Палаці учнівської молоді.
Exaboto Показати IP 15 Грудня 2010 10:05
я б назвав це історіїю поширення вірусу
Exaboto Показати IP 15 Грудня 2010 10:05
історією
Андрій Показати IP 15 Грудня 2010 11:57
На щастя, твоя думка мало кого цікавить. Хоча, можеш спробувати організувати щось подібне, якщо відчуваєш в собі достатньо сил та бажання комусь щось довести :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus