USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський серпанок може стати новим українським брендом

13 Липня 2014 14:15
Включити Волинський серпанок до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО ініціює Рівненська ОДА та ГО «Центр дослідження відродження Волині». Цю ініціативу уже підтримав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич, - пише ОГО.

За таких умов Волинський серпанок стане візитівкою Рівненщини, як Петриківський розпис на Дніпропетровщині та Опішнянська кераміка на Полтавщині, зазначають у прес-службі Рівненської ОДА.

Легші від повітря, дивної краси серпанкові костюми у давні часи на Україні були доступні лише заможнім дівчатам. Майстриням знадобилися чотири роки, аби відродити технологію ткання серпанкового полотна. І вперше за 100 років в Україні реконструювали серпанкового вбрання – аналога початку XX століття.

На сьогодні ткачі «Легенди Волині» завершують роботу над власною колекцією серпанкових костюмів з їх регіональними особливостями.

«Це кропітка робота, яка вимагає максимальної зосередженості та терпіння. Однак результат того вартий. Україна матиме ще один «бренд» – Волинський серпанок. Просимо ЗМІ максимально долучитися і допомогти у популяризації цього старовинного ремесла», - впевнений керівник громадської організації «Центр дослідження відродження Волині» Володимир Дзьобак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus