USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як луцькі ОСББ «латають дірки» після жеків

5 Жовтня 2016 09:14
Будинку, що на вулиці Кравчука, 20 у Луцьку, – 28 років. Три роки тому його мешканцям набридло терпіти свавілля жеку, й вони створили ОСББ.

Комунальники передали новоствореному об’єднанню будівлю в занедбаному стані, адже фактично ремонтних робіт, як і в більшості будинках, тут не здійснювали. Відколи мешканці стали самостійно господарювати у будівлі, результат не забарився. Вони намагаються зробити будинок не лише привабливим зовні, а й комфортним для життя.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Ми хочемо, щоб майно лишилося нашим дітям і внукам, тому маємо робити все, щоб зберегти його», – каже голова ОСББ Лариса Грицюк.
Відколи створили ОСББ, змінилося три голови. Пані Лариса очолює об’єднання два роки. Якщо комунальники за весь період господарювання жодного разу не звітували перед жителями за витрачені кошти, то тепер ознайомитися з результатами діяльності ОСББ може кожен мешканець будинку.

Уже другий рік поспіль ОСББ співпрацює з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Спільно вдалося зробити чимало: дашки над під’їздом та підвалом, допомогли облаштувати майданчик для збору сміття. Ще один результат співпраці – відмостка по периметру будинку.

«60% жителів будинку – пенсіонери та малозабезпечені люди. Фонд, знаючи проблеми нашого будинку, завжди йде на зустріч, – зазначає Лариса Грицюк. –Цьогоріч ми звернулися із загальним рішенням усіх мешканців зробити відмостку по периметру будинку, адже у нас просів асфальт, утворилися ями і вся вода після дощу стікала в підвал. Разом з Фондом ми здійснили громіздку роботу. Щиро вдячні за співпрацю. Сподіваюся вона триватиме і надалі».
Голова ОСББ додає, що найближчим часом планує знову звертатися у Фонд за допомогою.

Наразі потрібно замінити аварійні парапети, через які руйнується конструкція будинку.
Не сидять без діла представники об’єднання і тепер. У підвалі будинку поетапно ремонтують труби холодного і гарячого водопостачання. Планують встановити на кожен стояк залізні крани, щоб у випадку негараздів не відключати весь будинок від водопостачання, а лише перекрити кран. У майбутньому мешканці хочуть відремонтувати тротуар та прибудинкову територію.

Голова ревізійної комісії ОСББ Валентина Куракіна зазначає, що багато людей спочатку були проти створення ОСББ. Адже комунальники передали будинок в аж ніяк не найкращому стані. «Тепер розуміємо, що гроші, які ми раніше платили за утримання будинку, викидалися на вітер. Зараз бачимо: наші кошти витрачаються на наш будинок. Єдине, що нам їх на все не вистачає», – додає Валентина Куракіна.

«ОСББ, що на Кравчука, 20, – одне з перших, з ким Фонд уклав договір про співпрацю, – зазначає менеджер Офісу розвитку кварталу, що на вулиці Гордіюк, 37, Леся Подольська. – Щойно Офіс відкрився, вони прийшли з проектом на заміну дашків, який успішно реалізували. З тих пір у нас триває активна співпраця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Народна довіра Показати IP 5 Жовтня 2016 09:55
Офісу розвитку кварталу, що на вулиці Гордіюк, 37 -Молодці. Надають допомогу багатьом ОСББ.Конкретно цього літа допомогли перекрити дах ОСББ Конякіна 29 .
Влада народу Показати IP 5 Жовтня 2016 10:14
Офісу розвитку кварталу, що на проспект Соборності, 38;цього літа допоміг перекрити дах ОСББ Конякіна 29 а не .на вулиці Гордіюк, 37
Народна довіра до Влада народу Показати IP 5 Жовтня 2016 11:15
Так вибачте
Декабристів 27 Показати IP 5 Жовтня 2016 10:26
А наша головиха і в вус не дує, хочуть люди збори щоб провела, то вона каже, що не ма часу. Бо в парк треба бігти.
мама мія до Декабристів 27 Показати IP 5 Жовтня 2016 11:05
це правда правда
Аня Показати IP 5 Жовтня 2016 10:44
От ці бабенції,щось зроблять.Та хто їх буде слухати.Які ОСББ ні в якому разі.Зберуть гроші і нема до кого звернутися,бо ви власники. А ці власники голодрані навіть з людьми спілкуватися не хочуть. Ліфт зламався міська влада робити вже не хоче.Хай ці клухи роблять, бо ви приватники.А в них грошей нема,бо вже вкрали.Це просто жах,толку нуль.ЖЕК є ЖЕК приїдуть і зроблять,якщо будеш стукати
дід Панас Показати IP 5 Жовтня 2016 11:07
то сфотографуйте її як вона там бігає
жителі Показати IP 5 Жовтня 2016 12:02
Оксану на курси до Лариси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus