USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

WOG відмовляється повертати 1 мільярд гривень боргу

31 Жовтня 2017 12:29
Фонд гарантування вкладів не може стягнути 1,1 млрд грн боргів із групи компаній WOG, яка володіє мережею автозаправних станцій і займається реалізацією палива.

Про це на сайті «Економічна правда» написала заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.

За її словами, сумарна заборгованість групи компаній WOG по кредитах перед банком Форум перевищує 1,1 млрд грн: «Але як повернути ці гроші, так і продати права вимоги за кредитами Фонду гарантування не вдається. Причина – активний опір з боку групи WOG».

Відзначається, що безпосередніми позичальниками є дві компанії, що входять в групу WOG – Золотий Екватор і ВК Імпекс, а поручителями за цими кредитами виступають інші компанії групи.

Фонд гарантування подав позови в суд, щоб стягнути заборгованість і вже пройшов першу інстанцію, вигравши справу. Зокрема, Господарський суд Рівненської області в жовтні 2015 року постановив стягнути із Золотого Екватора 515 млн грн боргу.

Однак, додає Рекрут, група WOG добилася рішення Рівненського апеляційного господарського суду (воно було підтверджено рішенням Вищого господарського суду), згідно з яким виплата цього боргу розстрочено на п’ять років, і основна сума боргу повинна бути сплачена протягом п’ятого року розстрочки.

Аналогічна ситуація і з другим кредитором. На думку Рекрут, група WOG отримала воістину «курортні» умови обслуговування своїх боргів перед банком – в місяць вона може платити по кредиту всього лише близько 700 тис. грн.

«З огляду на загальну суму заборгованості, щомісячні виплати в такому обсязі – це копійки», – додає вона.

При таких темпах погашення компанія за 5 років виплатить лише 6% від загальної суми боргу, а решту 94% повинна буде погасити після закінчення цього періоду – у 2020 році. Однак термін ліквідації банку Форум закінчується вже через півтора року.

«А що ж з непогашеними боргами групи WOG? Адже Фонд гарантування не може, та й законодавство не дозволить, залишати нестягнутими борги після закінчення терміну ліквідації банку», – скаржиться представник Фонду гарантування.

«Але, вочевидь, суддів не хвилює той факт, що компанія з легкістю позбулася боргів, а держава, яка витратила понад 2,8 млрд гривень на компенсацію вкладникам банку «Форум», не отримає практично нічого. Ні з чим залишаться і ті, хто розраховував отримати назад свої вклади понад гарантованих державою 200 тис. гривень», - зауважує Світлана Рекрут.

У прес-службі WOG на запит ЕП повідомили, що рішення, які були винесені судами у справах щодо погашення заборгованості компаніями "Золотек" і "ВК Імпекс" перед банком "Форум" не були оскаржені юристами WOG. При цьому, зазначили в компанії, графіки погашення платежів постійно оскаржуються з боку банку.

"Золотек" і "Імпекс" здійснюють погашення кредитних зобов'язань в відповідності з графіками розстрочки. З цього приводу по суті питання у банку немає жодних нарікань", - повідомили в прес-службі.

"При цьому є бажання "Форуму" отримати погашення всього боргу одним платежем, що апріорі неможливо: ні з точки зору кредитних зобов'язань, які компанії WOG брали на себе під час оформлення кредиту, ні з точки зору здорового глузду, так як це може призвести до втрати рентабельності бізнесу, а відповідно і до нездатності закрити весь борг перед банком", - відзначили в компанії.

При цьому в компанії повідомили, що в разі ліквідації банку, чинним законодавством передбачено відповідний механізм погашення заборгованості, зокрема, Фонд гарантування ініціює створення спеціалізованої установи, яка керує виплатами за кредитами згідно з графіком платежів.

Нагадаємо, у червні 2014 року Нацбанк прийняв рішення про ліквідацію банку Форум.

Мережа АЗС під брендом WOG, що входить до групи компаній Континіум, є найбільшою в країні і налічує понад 500 комплексів у всіх областях, а також 32 нафтобази. Зараз WOG контролюють бізнесмени Степан Івахів, Сергій Лагур.

Як повідомлялося раніше, ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП», яка входить до групи компаній «Континіум», боргує державі більше 42 мільйонів гривень податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Приїхали Показати IP 31 Жовтня 2017 13:07
Молодці. Доїть хлопці цю державу і нас всіх разом і далі. Ми все витримаємо, а Вам гроші більш потрібні....всерівно ми їх на продукти потратимо. А Ви на новий маєток - це ж буде милувати око усіх. Дорогі полішуки - не забудьте ще раз Івахіва вибрати НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ, у всіх розуміннях цього слова.
а ШО Ж до Приїхали Показати IP 31 Жовтня 2017 17:31
А шо ж, перед виборами пластикові вікна за 50 тис. у школу поставить, а дурнуваті полішуки на нього й моляться і вибирають. А він потім чотири роки мільярдами грабує.
Люди Показати IP 31 Жовтня 2017 14:22
Вибрали того Івахіва а він і не платить податки і зажирається разом з усією своєю компанією
скептик Показати IP 31 Жовтня 2017 17:53
на дурака не нужен нож, ему покажешь медный грош, - и делай с ним что хош
до ФГВ Показати IP 1 Листопада 2017 07:17
Усім відомо, що судді і Рівненського апеляційного господарського суду, і Вищого господарського суду, які ведуть справи "Континіуму", давно є мільйонерами від хабарів цієї компанії. Візьміть за сідницю цих суддів, повісьте кайданки на двері кабінетів Івахіва, Лагура, Корецького, юристів, які "обслуговують" цих суддів-хабарників, - і відразу все стане на місце: і кого посадити стане ясно, і як стягнути мільярд на користь потерпілої сторони проясниться. Обіцяти і не виконувати, обманювати, дурити, водити місяцями за ніс - багаторічна політика керманичів нашого "Континіуму". Настав час ставити жирну крапку на махінаціях цього організованого злочинного угрупування.
Луцьктепло до до ФГВ Показати IP 1 Листопада 2017 19:43
Так, той же Рівненський суд категорично заперечує проти розстрочення боргу Луцьктепла перед підприємством групи Континіум - ТзОВ "Тепелен". Це все, що треба знати про суди, і Рівненський особливо
ОТАК-то Показати IP 1 Листопада 2017 07:20
АЗС WOG, які Івахів віджав у родини покійного Єрємєєва, проджовжують працювати в Криму і на Донбасі і інтенсивно забезпечують бойову діяльність російських окупантів, 90% сирів КОМО продаються в Россєї, де у Івахіва є валютні рахунки і власна московська квартира. Він в Рассєї як у себе вдома - то як не проголосуєш за амністію російських друзів. Це для нас, українців, вони терористи, а для Івахіва - друзі, клієнти по бізнесу, дохідна частина його сран...го бізнесу.
Петя Показати IP 1 Листопада 2017 15:41
А люди хай платять за бензин а вони податки не сплачують. Коли вже хтось візьметься за той Континіум? Всіх суддів прокурорів годує і на посади Івахів повлаштовував диреторами колишніх податківців ітд. І що влада нічого не бачить? Тільки влада бачить попередиків а під носом не видно? І те що ІВахів у вдоми власність собі загріб теж влада не бачить?????!
! Показати IP 1 Листопада 2017 23:02
Що не бублікація у ЗМІ про Івахіва - то злодій, шахрай, не сплачує податки, після смерті Єремеєва підробив документи аби заволодіти майном покійного товариша, обікрав сімю покійного Єремеєва і т.п. Дуже прикро, що в минулому мав нещастя спілкуватися з цією мерз*тою, вітався рукостисканням. Не відаючи, що це за тип.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus