USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Ахметов купив Укртелеком

5 Червня 2013 13:48
Бізнесмен Ринат Ахметов купує найбільшу телекомунікаційну компанію України «Укртелеком». Така домовленість була досягнута між ахметівською СКМ та австрійською компанією EPIC, - інформує ICTV.

Про це повідомляє прес-служба СКМ.

«3 червня 2013 року група СКМ і група EPIC підписали договір купівлі-продажу 100% акцій компанії UA ТELECOMINVEST LIMITED (Кіпр), якій належать корпоративні права ТОВ «ЕСУ» (Україна). У свою чергу, ТОВ «ЕСУ» володіє 92,79% акцій ПАТ «Укртелеком», найбільшого українського гравця фіксованого зв'язку, а також оператора мобільної мережі 3G», - йдеться у повідомленні.

Ахметов стане власником «Укртелекому» після отримання всіх необхідних дозволів, зокрема від антимонопольних органів.

Сума угоди та інші подробиці згідно з умовами договору не розкриваються.

Концерн EPIC придбав 92,79% акцій «Укртелекому» за 10,575 мільярдів гривень на приватизаційному конкурсі у 2011 році. Фонд держмайна виписав умови таким чином, що в торгах не змогли взяти участь великі іноземні компанії Deutsche Telekom, FransTelecom, Nortelecom, «Связьинвест» і VimpelCom.

Формальні власники EPIC - ряд фізосіб. Учасники телекомунікаційного ринку говорять, що насправді за ними стоїть «група донецьких бізнесменів, близьких до влади».

Зауважимо, у Рианата Ахметова вже є оператор фіксованого зв'язку Vega і 45% - у мобільному операторі Life:) («Астеліт»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Афанасій Показати IP 5 Червня 2013 13:59
Наша влада ,якщо її не усунути, скоро нас всіх продасть.
Лола Показати IP 5 Червня 2013 15:18
Цікова, що наступне купить Ахметов? Дитячі притулки і відправить дітей на свої підприємства на чорну працю за тарілочку супу? На жаль, ніхто, крім коммі, які в своїй антикризовій пограмі прямим текстом пишуть про те, що ця приватизація веде нас в прірву, не розуміє наслідків таких продажів...
Бегущая Показати IP 5 Червня 2013 15:48
Да лучше бы он (Ренат) покупал эти детские дома и приюты.... может бы тогда детям жилось в стране лучше. Правящей власти, очевидно до лампочки, что и как, и она, и оппозиция молчат о таком вопиющем факте. А ведь это и далее продолжается ограбление народа. Правы комми, что нстаивают на возвращении государству природных монополий, отобрав их у олигархов. Сколько они будут поглощать национальное богатство за копейки? Ведь все это производилось и восстанавливалось десятилетиями и при чем трудом нескольких поколений наших людей.
Марта до Бегущая Показати IP 5 Червня 2013 17:21
Ваші комі можливо і праві про державну монополію, але ж наша влада разом із попозицією, знайдуть кому це продати, або просто розвалять кінцево.
котигорошко Показати IP 5 Червня 2013 16:08
Мені сі здає що "коммі" першими привітали пана Ахметова з цією вдалою покупкою... сімдесят літ панування ніц їх не навчило...
Бубу Показати IP 5 Червня 2013 16:49
Знову вдала новинка в пана Ахметова,ось тако вони скуповують все за копійки, а наша влада геть не у справі... Де опозиція зі своїми акціями протесту? Ось де треба протестувати! Потрібно такі підприємства вертати державі, а не передавати з рук в руки олігархам.
Михайло Яницький Показати IP 5 Червня 2013 17:55
Я в шоці. Знову монополісти наступають.а треба ж чимскоріше повертати такі обєкти державі. Бо будемо бідні. Люди схаменіться. а комуністи ж попереджали...
Виктор Показати IP 5 Червня 2013 19:10
Чому мовчить опозиція?? Укртелеком практично продають за безцінь!!! риночна вартість Укртелекому була ще півроку назад до 10 млрд. А сьогодні ринкова варість 2,6 млрд. Наскільки я розумію, Укртелеком по команді почав продавати своє майно декілька місяців назад, з ціллю зменшити свою вартість, щоб Ахметов міг придбати стратегічне підприємство за безцінь!!!!!!!!!!!
MargoBerry Показати IP 5 Червня 2013 19:10
Деньги к деньгам! Вместо того, что бы все монополии вернуть государству,как коммуняки предлагают, власть, мало того, что не сопротивляется продаже гос имущества, так только этому и способствует. Как результат будем опять транш брать у МВФ, а отдавать кто будет?! Угадайте с трех раз!!!!!
Андрій Показати IP 5 Червня 2013 19:35
Насправді у такі щасливі часи для трійки олігархів: Ахметова, Фірташа та Януковича, Антикризова програма комуністів є надзвичайно актуальною. Правильно вони зазначають, що стратегічні підприємства повинні належати державі. Олігарх буде думати лише про те, як витиснути побільше грошей без вкладання за короткий строк, а держава буде думати глобально: і про модернізацію, і про робочі місця, а вже потім про прибуток.
Светлана Показати IP 5 Червня 2013 21:00
А чем тогда занимает антимонопольный комитет? Узаконивает монополию. Скоро нас всех продадут и монополизируют.Убегали от наследия союза, а попали капиталистическое рабство. Ура! Мы вільні!
Вася Показати IP 5 Червня 2013 21:37
Кстати, уже есть информация, что он ничего не купил. Но меня это не интересует. Дело не в том купил Ахметов или купил Фирташ, или еще какой-нибудь олигарх. Суть в том, что такой торговли государственными объектами вообще не должно происходить. Но пока только КПУ требует отобрать все монополии у олигархов и передать государству, а объединенная оппозиция пока не чухается.
Наталья Показати IP 5 Червня 2013 23:13
Очередное гос. предприятие отдали на растерзание олигарха. Получается, что государство больше не конролирует Укртелеком,но от Укртелекома государство зависит. Вот и возникает вопрос зачем продавать- то было? Одни коммунисты выступают против приатизации крупных предприятий, правильно делают
Антон Показати IP 5 Червня 2013 23:58
Антикризисная программа КПУ, предлагает единственно правильный выход. "Ликвидацию технологической отсталости и модернизацию национальной промышленности". Усилить роль государства как собственника Принять Закон Украины о национализации. Только такие меры спасут Украину от экономического коллапса и колонизации ЕС.
Женни Вестфален Показати IP 6 Червня 2013 00:16
читаю такие новости и понимаю, что без народного восстания в этой стране не обойтись. продают страну, товарищи, и ни власть, ни так называемая оппозиция не выступает против. а страдают миллионы людей. положение вещей нужно срочно менять!!
Инженер Показати IP 6 Червня 2013 00:26
Почему такое крупное предприятие снова продают за бесценок?Как написано в антикризисной программе КПУ,государство должно вернуть себе контроль над крупными отраслями экономики,которым и является Укртелеком.
Андрей Показати IP 6 Червня 2013 10:52
К сожалению в Украине 60% активов экономики в руках Ахметова, а остальные активы в "семье" Яныка, причем совершенно безвозмездно. А народ оказался полностью отжатым и все туже затягивает пояса.
Миша Показати IP 6 Червня 2013 12:31
Укртелеком, хоть и крупнейая телекоммуникационная компания, но последнее время была убыточной и полностью прогнившей изнутри.
Полонез Показати IP 6 Червня 2013 15:48
Не знаю, як коммунисті, але те що Ющенко з Януковичем понарозпрдували їм вже й не наздогнати. І взагалі, основні обєкти мають бути державними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus