USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Банківську систему України назвали найстійкішою в Європі

11 Липня 2010 17:30
Національний банк України більш жорстко підходив до регулювання банківського сектору, ніж інші європейські регулятори, що і дало змогу системі пройти кризу з меншими втратами.

Про це заявив заступник голови правління НБУ Василь Пасічник під час засідання Фінансового прес-клубу «Надійність банків: як уникнути рецидивів кризи», - пише «Відголос.com».

За словами Пасічника, в той час, коли в інших державах масово ліквідували банки, в Україні показники (у відсотковому співвідношенні) значно кращі - в 2009-2010 році було прийнято рішення про ліквідацію тільки 13 банків, у той час як міжнародні фінансові організації пророкували ліквідацію щонайменше 30% українських банків.

«Банківська система пережила кризу, і з тими завданнями, які перед нею стояли, вона впоралася. Ті банки, які ми поставили на ліквідацію, ніяких потрясінь для банківської системи не створили. Ми і далі будемо ліквідувати банки - це абсолютно нормальний і закономірний процес», - зазначив заступник голови НБУ.

«Я вважаю, що 13 банків, які ми поставили за два роки на ліквідацію - це не якийсь колапс банківської системи. Зараз щодо тих банків, у яких введена тимчасова адміністрація, йде активна робота з приватними інвесторами. Я думаю, найближчим часом почуєте, що низка банків з тимчасовою адміністрацією також почнуть працювати в нормальному режимі», - додав він.

У цьому ж контексті голова правління банку «Старокиївський» Юрій Яременко підкреслив, що «якщо і є державна установа, яка реально з перших днів вникала у проблеми системи та надавала якусь підтримку, то це тільки Національний банк».

«НБУ зреагував дуже швидко, набагато жорсткіше, ніж у країнах з розвиненою демократією і як би розвиненою банківською системою, яка втратила більше суб'єктів, ніж наша країна», - сказав фінансист.

Відзначимо, що Нацбанк має на меті активізувати кредитування у комерційних банках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Агаага Показати IP 12 Липня 2010 01:04
Хвали мене моя губонько
SysR Показати IP 12 Липня 2010 09:35
Ну звичайно, чом би їх ліквідовувати, як гроші людям не повіддавали, відсоткі по кредитам вломили захмарні. Будь-який європейський банк позаздрить такому підходу. Однай з найнадійніших, тьху.
Господар Показати IP 14 Липня 2010 11:54
А як на рахунок другої у Європі країни, чия валюта так значно девальвувала? Це через те, напевно, що колір банкнот на сонці вигорів, Нацбанк тут ні до чо го!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus