USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Білоруси відвели спецтехніку з українського кордону

10 Березня 2016 18:11
Інцидент з білоруською технікою, що працювала на території України обговорювали у Волиньраді – від прокурора хочуть дізнатися, чи будуть покарані українські прикордонники за цей випадок.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Депутат Людмила Кирда запитала прокурора області щодо незаконних робіт з білоруського боку на території Любешівського району. Зі слів голови сільради, забрано майже 50 гектарів землі району. Вона поцікавилася, чи реагує прокуратура на дії прикордонників.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що Україна та Білорусь розпочали процес демаркації кордону. Втім, визначення кордону на місці відбулося з порушенням, зокрема іноземці незаконно вирізували український ліс, що викликало невдоволення волинських селян. Тоді місцеві мешканці виступили проти того, щоб білоруси продовжували свої роботи й наголосили, що спалять машини, якщо до них не дослухаються. Й роботи таки припинили.

Як зазначив прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак, командир Луцького прикордонного загону сьогодні повідомив йому ситуацію. Наразі вирішують, чи підпадають дії під компетенцію прокуратури області, чи військової прокуратури.

Голова облради Ігор Палиця зауважив, що справді відбувався факт самозахоплення землі України білоруською технікою, що працювала під охороною білоруських прикордонників. Він наголосив, що техніка іншої держави не може працювати на території України, тож потрібно затримати прикордонників, які дозволили іноземній техніці перебувати на нашій території. Може йтися, зокрема, про захоплення екологічних ресурсів. Про інцидент, який задокументований на відео, він раніше інформував представників СБУ.

Дмитро Чепіжак відповів, що йшлося про питання врегулювання кордонів. Згідно з попередньою інформацією, білоруси вже відвели техніку на свою територію та попросили вибачення.

Голова облради наголосив, що важливо дізнатися, хто з прикордонників буде покараний за цей інцидент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
17 Показати IP 10 Березня 2016 18:39
ВИБАЧТЕ!!! Ми трохи сліпенькі і нерозумненькі, а прикордонники самі прийшли техніку охороняти. Ми українці є цивілізовані - в лице плюють витремось і посміхнемось. Так колись Гітлер починав з Астрії, Чехії, Польщі, а зараз пуйло продовжує. Бацькова "гопота" теж від великорососів не хоче відставати
Анонім до 17 Показати IP 10 Березня 2016 20:14
А де ті херої що фури блокують? На кордон їх,в болота,хай захищають...
Анонім Показати IP 10 Березня 2016 22:56
Правильно, хай все заросте, все розвалим, головне що ми самостiйнi i назалежнi. Люди ви вже зовсiм збожеволiли.
Анонім Показати IP 10 Березня 2016 23:06
наші прикордонники можуть лише рибалкам на о.Білому мізки полоскати,а коли сталось реальне порушення кордону(так і танки замість екскаваторів можуть порушити держкордон), то всі в кущах.За таку бездіяльність командування треба садити і то надовго!!!Цікаво,що зробив би Бацька,якби його прикордонники пустили нашу техніку на територію Білорусіі???
Опа на! до Анонім Показати IP 11 Березня 2016 10:02
Бацька тих за**ранців прикрив би так років на 7,шоб інші не бикували!
баран? Показати IP 10 Березня 2016 23:56
Я з наших прикордонників х!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ю
любешів Показати IP 11 Березня 2016 07:49
Грош ціна таким прокурорам.Вже про цю подію писали всі засоби масовоїінформації - а він тільки почув.Стидоба - заякі "заслуги" вас тримають.
Ратно до любешів Показати IP 11 Березня 2016 10:03
Ясний перець - за відкати!
123 до любешів Показати IP 11 Березня 2016 14:23
Дурню, ти хоч знаєш, що внаслідок демократичних змін у країні прокуратура вже не займаєтьсяґ загальним наглядом, і втручатись у господарську діяльність не має права? Що хотіли - те й маємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus