USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Біткоїн визнали легальною валютою в 111 країнах

11 Лютого 2019 21:47
Bitcoin повністю легальний як мінімум в 111 країнах, за результатами дослідження порталу Coin Dance.

Серед 20 держав, що лідирують за обсягами торгів цифрових грошей в парах з національною валютою, лише три не визнали криптовалюту законною, передає РБК.

18 місце займає В'єтнам, там заборонено використовувати Bitcoin в якості платіжного засобу, але дозволено зберігати монету і торгувати нею.

На 15 сходинці у рейтингу Нігерія, місцева влада не визначилася з регулюванням блокчейн-галузі, на 10 — Індонезія, де цифрові гроші мають «обмежений» статус.

Криптовалюта визнана нелегальною у десяти країнах: Афганістані, Алжирі, Бангладеші, Болівії, Пакистані, Катарі, Македонії, Саудівській Аравії, Вануату та В'єтнамі. Bitcoin отримав «обмежений» статус у дев'яти країнах, зокрема в Китаї та Індії.

Раніше відомий економіст, професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні, якому приписують пророцтво глобальної фінансової кризи в 2008 році, назвав біткоїн інструментом спекуляції шахраїв.

У 2018 Міністерство фінансів Німеччини підписало постанову, згідно з якою біткоїн визнаний платіжним засобом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus