USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Богдани» «топтатимуть» кримські дороги

17 Червня 2010 16:38
В Криму 17 червня презентували тролейбус, який виготовляють в рамках українсько-чеського проекту.

Про це пише сайт обласної організації Партії регіонів.

На півострові затверджена програма, спрямована на модернізацію громадського транспорту. В разі успішного результату домовленостей між представниками луцького автозаводу та волинської влади з кримською Волинь отримає значний фінансовий зиск та розвиток підприємства, - вважає перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко.
Директор ПАТ АК «Богдан Моторс» Володмир Гунчик зазначив: «Зараз ми відпрацьовуємо попереднє рішення, про яке йшлося на переговорах в Чехії з нашими партнерами. В разі успішного результату переговорів луцькі тролейбуси курсуватимуть відомою високогірною трасою Сімферополь-Ялта. Ми вже відправили один автобус на випробування в Крим. Завтра цей тролейбус буде презентувати уряд України».
В контексті програми модернізації громадського транспорту влада Криму має намір поки що замовити у волинян лише тролейбуси, хоча, не виключена і більш розширена співпраця, - кажуть в ОДА.

«Волинська влада відіграла вагому участь у тому, щоб переговори по даному проекту проводилися на такому високому та масштабному рівні. Під час зустрічі в Чехії відбулася розмова першого заступника губернатора Волині Олександра Башкаленка і керівника групи радників Криму. Переговори полягали в тому, ми з Луцька будемо постачати в Крим ці тролейбуси за безпосередньої підтримки волинської влади. Якщо все буде добре і угода буде підписана, то ми плануємо додатково створити 350 робочих місць. В разі успішного підписання контрактів ми зможемо вивести підприємство з категорії збиткових у категорію прибуткових, а вже тоді, може йтися про збільшення відрахувань до бюджету області» - підкреслив Володимир Гунчик.
Відтак, після подібної міждержавної ініціативи, та максимальної підтримки з боку представників місцевої влади, автомобілебудівна галузь, яка чи не найбільше постраждала від світової фінансової кризи матиме змогу поволі відновлювати свій виробничий потенціал, - вважає Башкаленко.
«До цього часу процес вибудовувався наступним чином: на Волині виготовляли корпус, а середину купували в Чехії. Тепер планується корпуси, які виготовлятимуть на вітчизняному заводі «Богдан», відправляти за кордон і вже на їхніх потужностях збиратимуть модернізований громадський транспорт» - розповідає Олександр Башкаленко.
По суті, якщо буде розроблений відповідний механізм розрахунку за тролейбуси, справа дуже швидко зрушиться з місця. Адже не секрет, що значними готівковими сумами на подібні потреби обласні бюджети наразі не оперують: це може бути кредит, лізинг, тощо. В такому випадку ми можемо розраховувати на значне замовлення, а це – 3,5 тисячі робочих місць і збільшення надходжень до скарбниці області» - підкреслив Олександр Башкаленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus