USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через невиплату субсидій державою «Луцьктепло» – на межі виживання

11 Липня 2017 10:35
Держава боргує ДКП «Луцьктепло» 132 мільйони гривень за субсидії населенню, через що робота підприємства може бути паралізована. Наразі борги, в тому числі за заробітну плату, підприємство компенсовує власними коштами та з міського бюджету.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що чимало платників розраховуються за надані послуги за рахунок коштів субсидії. Натомість, держава не компенсовує «Луцьтеплу» кошти за субсидії – з січня державне комунальне підприємство не отримало жодної компенсації і наразі 132 мільйони гривень становить борг за субсидію.

Як результат, «Луцьктепло» по рівню заборгованості за субсидії перед НАК «Нафтогаз України» – друге в рейтингу по Україні, уступаючи лише КП «КиївТеплокомуненерго».

«Остання надія – це пленарне засідання Верховної Ради цього тижня перед канікулами», – пояснює Валентина Малютіна та зазначає, що заборгованості за субсидії заважають підготовці до майбутнього опалювального сезону.

Попри це, борги, які виникли через невиконання державою своїх обов’язків, «закривають» за власні кошти та за гроші міського бюджету. Відтак, з січня 96% боргу за енергоносії (а це – 291 мільйон) сплатили власними силами. Ще 4 мільйони гривень боргу 2012 року погасили цьогоріч, аби уникнути банкрутства підприємства.

Натомість, вільних коштів в підприємства не залишається, оскільки, відповідно до наявного алгоритму, кошти від платників за послуги транзитом через «Ощадбанк» потрапляють далі ланцюжком до отримувачів, в той час як «Луцьктепло» оперує лише 8% отриманих коштів. Як результат, на рахунку підприємства в один з місяців залишилось 2 мільйони, при тому що зарплатний фонд на місяць становить близько 5 мільйонів.

Очільниця підприємства подякувала за розуміння і співпрацю міській владі, адже саме завдяки їй і вдалось покрити частину боргів, в тому числі – за заробітну плату.

«Завдяки розумінню міської ради готуємось до нового опального сезону. Наразі чимало роботи, мережі потрібно ремонтувати до того, поки не почалось теплопостачання», – зазначила Валентина Малютіна.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що в інших областях на аналогічних підприємствах рівень розчеплення коштів становить близько 30%, в той час як в «Луцьктепла» – 8%, та й держава належно розраховується за взяті на себе повноваження з виплати субсидій населенню.

Нагадаємо, загалом держава боргує Луцьку більше 250 мільйонів гривень за субсидії. А Волинська область – одна з трьох, які отримали найменший обсяг коштів на субсидії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
? Показати IP 11 Липня 2017 10:50
Навідь,завищені нарахування за тепло не допомогають"луцькТеплу"?
Лучанин Показати IP 11 Липня 2017 11:51
То коли мають включити гарячу воду для лучан?
ОЛЕГ до Лучанин Показати IP 11 Липня 2017 12:01
Вже напевно ніколи
ОЛЕГ Показати IP 11 Липня 2017 12:17
Вже мабуть ніколи, а навіщоЮ можна почесатись, а краще поставте бойлер і не парьтесь
? до ОЛЕГ Показати IP 11 Липня 2017 16:18
Будемо платити за пусті труби,адже "вони потребують постійного обслуговування"...а гаряча вода то пережиток комуністичної системи...
Житель міста Показати IP 11 Липня 2017 12:54
Дістали!Щомісяця вчасно платимо компослуги!То виходить вони мені боргують вчасно надати послуги!!!
нострадамус Показати IP 11 Липня 2017 14:13
субсидіїї стають мильною булькою!..а на що ще можна було сподіватися при таких тарифах?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus