USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Луцьктепло» попередили про відключення світла та газу

13 Лютого 2018 09:31
Через не надання коштів за субсидії комунальні підприємства міста опинилися у скрутному становищі, а ДКП «Луцьктепло» вже попередили про відключення від електроенергії та подачі газу.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцькій міській раді 13 лютого.

Більше 100 мільйонів гривень держава боргує за субсидії та вдається до штрафів комунальних підприємств.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт цю ситуацію називає критичною.

«Це проблема нагадує бомбу уповільненої дії. На 1 січня борг становив 129 мільйонів по субсидіях і складається таке враження, що його повертати ніхто не хоче. Це що, іде знищення наших комунальних підприємств!? Ця сума це не остаточна, адже за січень субсидії зросли, а держава нічого не виділила. Улютому знову зростуть. Є у нас криптовалюта біткоїн, то треба якийсь «субкоїн» вводити, щоб розуміти, що відбувається з виплатами. Будемо на черговій сесії готувати чергові звернення, щоб нас таки почули.

У Кабміні розповідають, як люблять освітян, але до глибини міського бюджету, так, що ми мусимо виділяти 50 мільйонів гривень, аби люди отримали усе обіцяне Кабміном - підвищення зарплат, ще 50 мільйонів дофінансовуємо й по галузі охорони здоров’я», - розповів Григорій Пустовіт.

Керівник ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що підприємство вже попереджають про відключення від газу та електропостачання.

«На підприємство надійшло попередження про відключення від електроенергії на 19 лютого, також маємо попередження про зупинку газопостачання. Станом на 1 січня борг держави 108 мільйонів гривень. Цифра катастрофічна, ще на 42 мільйони боргу зросте за січень. Ми ледве закриваємо першочергові платежі. Нещодавно на нас наклали 122 тисячі гривень штрафу за затримку сплати податків на 3 дні», - доповіла Валентин Малютіна.

На це Григорій Пустовіт зауважив, що виходить дивна ситуація, мовляв, держава мільйони не платить і місяцями затримує виплату, а від комунальних підприємств вимагають чіткого дотримання зобов’язань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мешканець Показати IP 13 Лютого 2018 09:42
Чому це ДКП Луцьктепло є збитковим? Неважко порахувати скільки лучани оплачують за тепло і воду-сотні мільйонів в місяць(так є розходи,але при таких тарифах є і немалі доходи).Терміново потрібен аудит...
ігор луцький до Мешканець Показати IP 13 Лютого 2018 12:35
А ви зайдіть на сайт Луцьктепло.Лише за опалення борг мають 4800 квартир від 1000 до 76000 грн.Люди роками не платять і їм начхати на тарифи і проблеми Луцьктепло.Один вихід в даній ситуації-це перехід на автономне.Але потрібна програма фінансової підтримки малозабезпечених.
НЕ ТИХ відключаєте Показати IP 13 Лютого 2018 11:14
Пусовіту: ви не там відключаєе газу та електропостачання, тому що постраждають ні в чому невинні лучани, тисячі лючан. відключіть у маєтку Континіумівського злодія Івахіва, який обкрадаї через мененжмент кишені лучан - і тоді все стане на свої місця.
123 Показати IP 13 Лютого 2018 11:32
Не держава, а рекетир якийсь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus