USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чернецького зацікавили «відкати»

23 Січня 2012 17:43
Бюджетна комісія Луцької міськради рекомендувала внести зміни до бюджету міста на цей рік. Мова про передбачені ще минулого року гроші, які повернулися місту.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Луцької міськради 23 січня.

Як пояснила начальник управління бюджету та фінансів міськради Лілія Єлова, мова йде про 990 тисяч гривень заборгованості за придбані медикаменти і 600 на освітні потреби.

Голова комісії Олег Чернецький запитав, як можна перевірити роботи, які були виконані за бюджетні гроші. На це Єлова відповіла, що в будь-якому бюджетному закладі є акти виконаних робіт, можна їх взяти і глянути що і за які гроші було зроблено.

На це Чернецький відреагував так: «В Україні говорять, що є «відкати», а є таке в нас? Ми зараз затверджуємо зміни, а якщо там лежать «відкати»? Поможіть нам знайти «відкати».

Щоправда, потім Чернецький додав, що «відкатів» у Луцьку немає, якщо про це контролюючі служби не говорять та й ніхто інший.

Зрештою, профільна комісія рекомендувала внести зміни до бюджету під час чергової сесії міськради.

Також депутати розглянули звіт про виконання бюджету міста на 2012 рік. Звітувала перед членами комісії Лілія Єлова. На запитання члена комісії Антона Сосновського, хто відповідає за недовиконання бюджету, посадовець відповіла: «Ви вважаєте, що я?»

Голова комісії Олег Чернецький зауважив, що видатки в повному обсязі можна забезпечити за умови належних надходжень, а бюджетоутворюючим у Луцьку є податок з доходів фізичних осіб. Його надходження до бюджету залежить від того, як платитимуть зарплати, зокрема, підприємці.

«Але Лілія Єлова могла б нас у восьмому місяці попереджати, що робити, щоб недовиконання не було…» - зауважив Чернецький. Потім додав: «Я катався на коні і один з коней в господаря неуправляємий. Каже: «Що робити?» – А треба, щоб кінь був управляємим, бо ним всадник управляє, а не він всадником».

Лілія Єлова також відзначила, що для зменшення плану дохідної частини (у випадку, якщо прогнозовані показники навряд чи реальні), треба зменшувати і плани щодо видатків. Тим часом «вже бюджет збільшено на 16 мільйонів для освіти, бо вони вже виють..» - навела приклад посадовець.

Зрештою, депутати вирішили рекомендувати колегам під час сесії взяти до уваги й затвердити звіт про виконання бюджету міста за минулий рік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
QUARD Показати IP 23 Січня 2012 19:13
Ах ти м...о, це коли ставку зменшують і за власний рахунок щомісяця відправляють то це вже значить "виють". Я би тебе на 1200грн. посадив на місяць, щоб ти морду свою ... не відкривала.
Гол до QUARD Показати IP 23 Січня 2012 20:07
да її вже треба міняти.
I win Показати IP 23 Січня 2012 20:02
Романюк, зверніть увагу на КОСМІЧНІ дії голови бюджетної комісії одного з найкращих міст України. Соромно за таких спеціалістів, неуправляємих як його кінь. Можна тільки здогадуватися як приймається бюджет в місті!!!
сергій Показати IP 23 Січня 2012 23:22
ти, олеже, ліліну матусю не знаєш? вона тобі швиденько кокі відтяпає-перевіряй гальма щоденно !, а то вже не один догазувався...
Свій Показати IP 24 Січня 2012 09:02
А мені Чернецький сподобався говорить прямо, щиро і нелукавить! Свій козак! В нього одна лінія поведінки! А якби був поганим хазяїном тоб їздив він на 22 або 47 маршрутці а не на 600
Сніг Показати IP 24 Січня 2012 10:07
Також депутати розглянули звіт про виконання бюджету міста на 2012 рік. Звітувала перед членами комісії Лілія Єлова. На запитання члена комісії Антона Сосновського, хто відповідає за недовиконання бюджету, посадовець відповіла: «Ви вважаєте, що я?» Ні, Пушкін,блін має, не ти,ой, помарочка-не "ВИ"! Я в шоці!
Стрийко до Сніг Показати IP 24 Січня 2012 14:09
А мене не здивувала її реакція. Як в всі у міськраді, начальник фінансового управління вважає, що її функція - розподіляти. Зростання доходів у нас може забезпечуватись трьома основними методами: - "вибиванням" коштів з держбюджету (по цьому напрямку активно працює Клімчук, а роль Романюка - демонструвати хоч якусь лояльність до Києва); - закручувати гайки місцевому бізнесу. Це у нас люблять всі - в хід йдуть податкові, прокуратури, виклики на комісії і т.д. Слава богу різноманітних контроюючих органів у нас наплодилось більше, ніж самих підприємців - працювати є кому. Тільки чомусь толку від цього небагато - підприємців все менше і менше (у 2011 році на Волині ФОПів зменшилось майже на тисячу); - надавати допомогу місцевому бізнесу у розвитку. Про це у нас теж дуже люблять поговорити. Але далі слів справа, на мою думку, не йде.
I win Показати IP 24 Січня 2012 10:12
Я також хочу їздити на 600й маршрутці, а не на 22 чи 47:)))
*** до I win Показати IP 24 Січня 2012 10:52
навчися брати кредити в банку, а потім не віддавати, майно записувати на родичів, тіпа "бєдний", ментів-хабарників кумами зроби, дури державу через підставних підприємців, на яких і тримається великий бізнес дрібних послуг та здачі в оренду нерухомості, викінь атестат зі школи у смітник та запишись в секцію хоча б з у-шу, створи фонд власного прізвища - збирай на нього з дурнів гроші, але віддавай з нього 10 частину, як церква каже, заведи собі хлопчика, створи йому фонд його імені, просунься у депутати і хлопчика пропхай - вдвох веселіше і буде тобі 600 маршрутка, але з жінкою розведись, бо буде п*яна по місту ганяти, всі маршрутки поб*є.
не Показати IP 24 Січня 2012 11:31
Треба багато-багато працювати, а потім хотіти їздити на 600.
*** до не Показати IP 24 Січня 2012 11:58
хто багато-багато працює - їздить на 22 чи 47. на 600 їздять ті, хто вміє вкрасти, взяти і забути віддати. Як показує практика життя - майже всі великі гроші в Україні зароблені нечесним шляхом.
лучанин Показати IP 24 Січня 2012 12:06
Який звіт про виконання бюджету міста на 2012 рік? Бюджет на 2012 рік тільки прийняли, якщо звіт за 2011 - погоджуюсь. Памороки.
Зіна Показати IP 24 Січня 2012 12:32
Блін, народ, ну просвітіть Чернецького про відкати, бо він не знає схем... Ржу ні магу... Фарисействує перед виборами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus