USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи ловлять «зайців» на автостанціях Волині

9 Серпня 2014 14:00
Вартість квитка в касі автостанції вища через сплату станційного збору. Тому значна кількість пасажирів намагається не купувати їх там.

У замітці «Невже так складно навести порядок?», опублікованій у «Волині-новій» 17 липня цього року, йшлося про те, що дехто з пасажирів, зекономивши 2 гривні на станційному зборі, не купує квиток у касах луцької автостанції №1, а відходить кілька метрів від платформи і платить за проїзд водієві.

Той теж зацікавлений у цьому, бо гроші часто йдуть до його кишені. Квитка, звісно, не дає.

На публікацію несподівано відреагувала адміністрація ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій». «Несподівано», бо ж нині більшість тих, кого критикують, діє за принципом «собака гавкає, а караван йде». Однак голова правління цього підприємства Іван Потапчук вирішив роз’яснити ситуацію, - інформує «Волинь-нова».

— Згідно з «Правилами надання послуг пасажирського автотранспорту» в редакції постанови Кабміну № 528 від 13 червня 2012 року посадка пасажирів в автобуси здійснюється за проїзними квитками, які продають в касах автостанцій. Контроль повинен здійснювати водій.

Якщо люди заходять в автобус поза територією автостанції, він зобов'язаний видати квиток. Ця норма існує для фіскалізації доходів підприємств, перевізників, їхніх водіїв, щоб підприємство сплачувало всі належні податки і збори за прозорою схемою.

Але ж вартість квитка в касі автостанції вища через сплату станційного збору. Тому значна кількість пасажирів намагається не купувати їх там. Звідси починається ланцюг незаконних дій, у яких беруть участь окремі громадяни та водії рейсових автобусів. Працівники автостанцій, які перешкоджають їм, змушують брати квитки у касі, виступають як захисники законодавчих норм.

За отримані від станційного збору кошти наше підприємство зробило чимало для реконструкції автостанцій та поліпшення побутового обслуговування клієнтів — пасажирів і водіїв. Тільки за останніх три роки виклали бруківкою значну частину територій автостанцій Луцька, Ковеля, Володимира–Волинського, побудували накриття над посадочними платформами в Луцьку та Ковелі, готуються до введення в експлуатацію платформи у Володимирі–Волинському.

Капітально відремонтували автостанції в Ратному, Ковелі, частково —в Луцьку, Володимирі–Волинському та Горохові. Приміщення станцій пристосовуємо до обслуговування осіб із фізичними вадами. Ввели в експлуатацію 13 громадських вбиралень. На ці роботи і витрачаємо кошти станційного збору. Взимку зали очікування опалюються, від негоди і сонця пасажирів захищають накриття над платформами.

Нині здійснюється візуальний і відеонагляд за територіями автостанцій, щоб не допустити, аби пасажири виїжджали звідси без квитків, принаймні скоротити їх кількість. На водіїв–порушників складаємо відповідні акти, застосовуємо матеріальні санкції.

Загалом, вважаємо, щоб навести порядок в автобусних перевезеннях, потрібно і самим пасажирам змінити мислення — купувати квитки в касах автостанції або вимагати у водія виписувати їх за сплачені кошти», - йдеться у листі ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
??? Показати IP 9 Серпня 2014 14:31
І як з цим боротися ... ?!
пасажирка до ??? Показати IP 9 Серпня 2014 14:37
Не 2 грн,а 7-10 грн.Для початку хай почнуть із себе хай розкажуть скільки посадочна собі в кишенню кладе в день беручи в водіїв гроші поза касою!!!
люди Показати IP 9 Серпня 2014 14:33
спочатку циган повиганяйте ніде пройти стільки їх прямо в очі лізуть,а тоді говоріть про порядки!!!
Пасажир до люди Показати IP 9 Серпня 2014 17:02
Цигани - це справжня проблема. Лізуть в очі, стоять біля кас, шарпають за штанки, це неподобство, і не тільки в Луцьку, а й по райцентрах теж! Цікаво чи башляють вони мзду керівництву автостанції?
Олег Показати IP 9 Серпня 2014 14:52
Соромно за наших перевізників. Їхав маршруткою Луцьк- Шацькі Озера, невеличкий бусик, думав швидко доїдемо... Та де там... Шофер на кожнійй зупинці ставав і брав пасажирів. Квитків звичайно не давав. Перед постом ДАІ всіх просив хто стояв ( а таких було дуже багато) присісти... Безпека руху - відсутня взагалі! Плюс весь час шофер розмоввляв по мобільному телефону, курив у вікно, а дим в салон... Соромно.... Думаю необхідний сильніший контроль і вимогливість до перевізників. І не тільки на автостанції , а і періодично по маршруту руху і штраф великий за порушення... Тоді може буде порядок.
лучанка Показати IP 9 Серпня 2014 17:39
Налагодьте культуру обслуговування, поміняйте маршрутки на якісні машини, а не переобладнані з грузових, які непридатні для перевезення пасажирів,тоді і вимагайте відповідну плату
123 Показати IP 9 Серпня 2014 21:18
"Ввели в експлуатацію 13 громадських вбиралень." А вбиральні платні?
ВОВК Показати IP 9 Серпня 2014 23:13
Завжди так їздив і буду їздити!!!
107 Показати IP 12 Серпня 2014 18:13
Щодня приходиться їздити з Горохівської автостанції і дивлюся на "вихованість" цих контролерів. УЖАС, до кожної людини гавкають як ті с**ки. ПРОСТО ЖАХ ! Люди у старшому віці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus