USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Чи варта посада мера зриву опалювального сезону: «Континіум» веде політичну війну ціною комфорту лучан

12 Жовтня 2017 19:38
Політичним завданням назвав виконувач повноважень міського голови намагання фірми-прокладки «Континіуму» зірвати початок опалювального сезону у Луцьку через арешт рахунків ДКП «Луцьктепло».

Про це повідомив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт 12 жовтня в ефірі Волинського радіо.

Він запевнив, що міська влада робить все для того, щоб опалювальний сезон у Луцьку розпочався вчасно і без проблем. Вже підключили до опалення дитячі садочки. Для того, щоб розпочати опалювальний сезон раніше визначеного терміну, потрібно, аби середньодобова температура протягом трьох діб не перевищувала 8 градусів. Також завчасно ввімкнути опалення можуть, якщо з цим проханням звернуться не менше 50% лучан.

ДКП «Луцьктепло» займається заміною котелень, мереж у співпраці з ЄБРР, але виникла несподівана проблема з фірмою «Тепелен», що входить до групи «Континіум». ДКП «Луцьктепло» заарештували рахунки через сумнівний борг у розмірі 28 мільйонів гривень 7 років тому перед фірмою «Тепелен».

Нагадаємо, як пояснила директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, «Тепелен» отримало право на стягнення боргу від Східноєвропейської компанії, яка зараз банкрут. Попри це, Східноєвропейська борг у 28 мільйонів гривень в себе не списала. Цими діями вони штучно хочуть створити для «Луцьктепло» подвійну заборгованість. Ці дві комерційні компанії, які хочуть стягнути з комунального підприємства гроші, знаходяться в одному приміщенні.

Григорій Пустовіт наголосив, що бізнес повинен бути соціально відповідальним і не думати виключно про гроші. Він зауважив, що не думає, що «Континіуму» цікаво, аби Луцьк не ввійшов в опалювальний сезон. Утім, фірма «Тепелен» наразі не погоджується на реструктуризацію боргу і висунула вимоги сплатити борг без обговорень з міською владою та попередження.

«Якщо це політичне завдання, то навіть в бандитські 90-ті роки не було політичних завдань ціною лучан. Називати таке жорстке по відношенню до лучан рішення неполітичним я не можу», - відзначив виконувач повноважень міського голови.

Він зазначив, що про борг фірмі було відомо і рік чи п’ять років тому, але тоді вона не намагалася його стягнути.

З його слів, на першому місці повинні бути інтереси не фірми «Тепелен» чи міської влади, а лучан, які, наприклад, купують товари у гіпермаркеті «Там Там» чи ТРЦ «ПортCity». Він розповів, що його дивує, що у попередні роки, коли представники «Континіуму» керували «Луцьктеплом», вони не віддали цей борг спокійно та без судів. Натомість тепер лучани стали заручниками політичної війни. Григорій Пустовіт наголосив, що не можна влаштовувати політичні перемоги ціною комфорту лучан.

«Посада міського голови на наступних виборах – це не ціна зриву опалювального сезону і не ціна проблем для лучан. Не можна такою ціною вигравати вибори, тим більше, що я на вибори міського голови не йду. Я несу відповідальність як виконувач повноважень міського голови за цю ситуацію. Потрібно розуміти – якщо вони будуть воювати, ми усі будемо нести відповідальність, усі хто причетний до цієї історії», - резюмував Григорій Пустовіт, наголосивши, що міська влада готова до спілкування, розумних пропозицій та реструктуризації боргу, але не можна настільки жорстко ставитися до комфорту лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ха! Показати IP 12 Жовтня 2017 21:04
принципово ніц не купую в там тамі та порту.
Лучанин до ха! Показати IP 13 Жовтня 2017 09:03
і кому ти робиш гірше?
Смерть континіуму Показати IP 12 Жовтня 2017 22:14
Континіум не просто веде бізнес - він роздягає до нитки всю державу, а особливо Волинь. Дорогі читачі, а можливо варто хоча б місяць не хотити в Там Там і Порт Сіті, не заправлятись на Wog щоб першим, досить ліберальним способом, показати що ми не сіра маса, ми - свідомий Народ, люди які їх вибрали у верховну раду. Не зрозуміють - є інші методи впливу....
Дмитро Показати IP 12 Жовтня 2017 22:14
А вибори легітимного коли?
Анонім до Дмитро Показати IP 13 Жовтня 2017 00:52
На днях хілі раніше
Бойкот Показати IP 13 Жовтня 2017 08:00
від сьогодні в там-там ні ногою!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лось Показати IP 13 Жовтня 2017 08:24
Івахів і тут нагадив...
Вася Показати IP 13 Жовтня 2017 09:19
А где бравые великие козаки в балаклавах? Несправедливость творится прям под носом!
До Васі Показати IP 13 Жовтня 2017 13:05
козаки знов будуть куліш в замку варити і гроші з людей за нього дерти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus