USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи законно «Ощадбанк» бере з волинян комісію за комуналку?

24 Січня 2017 10:22
В Антимонопольному прокоментували комісію за комуналку в 3 гривні, яку стягують зі споживачів за сплату кожної комунальної послуги в «Ощадбанку».

Як відомо, з 1 січня "Ощадбанк", який приймає до 50% всіх платежів ЖКП, ввів комісію за оплату платіжок в своїх касах – 3 гривні за кожну окрему послугу. Відтак, щоразу розраховуючись за комуналку через касу банку споживачі викладають ще близько 30 гривень додаткових коштів. Що про це кажуть люди та чи правомірні такі дії – йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».



Щоразу – як на вирок. Саме з таким настроєм лучани йдуть платити за комунальні послуги, коли отримують платіжки, суми в яких часто перевищують їхні пенсії чи зарплати.

А тут – ще й інновації від «Ощадбанку».

Щоправда, альтернатива, щоб не сплачувати ці три гривні, є. Як кажуть працівники банку, якщо платити через термінал, комісія не нараховується.

Тим часом такі дії «Ощадбанку» вже перевірили працівники антимонопольного комітету.

Споживачі тепер фактично двічі сплачують комісію посередникам, бо в більшості випадків в тарифи за комунальні послуги вона вже закладена. Про це розпівів виконувач обов’язків голови Волинського ТУ Антимонопольного комітету Сергій Луговий. Однак зловживань монопольним становищем працівники їхнього відомства не вбачають.

«У багатьох із цих послуг в самому тарифі вже є комісія – комісійна винагорода тим банкам, які приймають послуги. Платежі формуються в одну квитанцію міським обчислювальним центром, цих послуг, можливо, немає в інших населених пунктах, але тим не менше, це не конкурентний ринок. Багато банків припинили свою діяльність, але досить значна кількість іще їх є», - зазначає Сергій Луговий.

Та людям від цього не легше, лучани зітхають і з новим запалом критикують владу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ляшко Показати IP 24 Січня 2017 11:00
Ощадбанківські скотиняки!!!
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 11:03
панове депутати !!!!! АГОВ !!!!!! а де ваша діяльність на захист прав громадян ? це вам не бюджет дерибанити
Сумрак Показати IP 24 Січня 2017 11:09
Тупо відкрито грабують народ!"УРОДИ",а не влада.
Корінний лучанин д Показати IP 24 Січня 2017 12:21
Кричи АГОВ не до депутатів а до ПРЕЗИДЕНТА!!! Ти АНОНІМЕ забув його обіцянку - звернення до ОЩАДБАНКУ про те щоб не брали комісію. ПОЯСНЮЮ тобі спеціально, що вся влада в руках ПЕТРА.
Красуня Показати IP 24 Січня 2017 13:37
Все просто: приватбанк перейшов державі, а ощадбанк - приватбанківським власникам.
Саша Показати IP 24 Січня 2017 14:39
Відчуваю ми на краю великого шухера Готуйтесь перекривати азропорти
Анонім Показати IP 25 Січня 2017 13:16
А в Коломиї беруть комісію заЖЕК аж 10 грн

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus