USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Держава перед «Луцьктеплом» виконала зобов’язання»: Гунчик вводить в оману волинян?

19 Лютого 2018 13:05
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запевняє, що ДКП «Луцьктепло» отримало 60 мільйонів гривень за субсидії, які боргувала держава, та додав, що цим проблемне питання майже закрито. Втім, на «Луцьктепло» кажуть, що грошей не бачили, та пояснюють, що борг значно більший озвученого.

Про це йшлося під час оперативної наради за участю голови облдержадміністрації Володимир Гунчик 19 лютого.

«Під час робочої поїздки до Києва я зустрічався із заступником міністра фінансів Сергієм Марченко та розмовляв щодо розрахунків по субсидіях. Минулого тижня ми отримали 92,3 мільйона гривень. З них 65 мільйонів направили на «Луцьктепло», фактично, заборгованість по теплу майже закрита. Таким чином знято певні проблемні питання з цим підприємством. Держава свій борг перед комунальним підприємтсвом погасила. Працюватимемо і надалі. Є проблеми по «Луцькводоканалу», адже невідомо що там робиться», - розповів Гунчик.

Та додав, що по Волині був борг за субсидії 600 мільйонів гривень, з них погасили понад 350 мільйонів гривень - це кошти, які надійшли впродовж січення-лютого.

Цій звістці на ДКП «Луцьктепло» зраділи та додали, що з нетерпінням очікують на гроші з держави.

«У нас немає інформації, що дані кошти потрапили на рахунки ДКП «Луцьктепло», тому ми не можемо стверджувати, що вони дійсно є. Як тільки вони будуть, то одразу почнемо розраховуватися зі своїми борговими зобов’язаннями. Вочевидь, ці гроші з держбюджету зараз перекидаються з рахунку на рахунок, чекаємо на них. Втім, як вони надійдуть, то це буде лише менша половина від державних зобов’язань. Враховуючи борг за два місяці минулого року і за січень 2018 року, то за пільги та субсидії ми недоотримали близько 150 мільйонів гривень», - інформує прес-секретар підприємства Євгенія Ковтун.

Згідно з оновленою інформацією із ДКП «Луцьктепло», кошти на рахунок комунального підприємства вже надійшли.

ЧИТАТИ ЩЕ: 70% МЕШКАНЦІВ ЛУЦЬКА МОЖУТЬ ЗАЛИШИТИСЬ БЕЗ ВОДИ

Варто відзначити, що через не надання коштів за субсидії комунальні підприємства міста опинилися у скрутному становищі, а ДКП «Луцьктепло» попереддали про відключення від електроенергії та подачі газу.

Нагадаємо, що борг за субсидії із держбюджету був не перед усіма областями, адже кошти розподіляли не рівномірно, й окремі області мали фінансування з надлишком. Зауважимо, про те, що Гунчик неефективно працює зі столицею щодо належного фінансування з держбюджету, говорили депутати облради. Як результат, обранці громади відзначили, що це і стало причиною, що Володимир Гунчик опинився на останній сходинці рейтингу голів ОДА в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Показати IP 19 Лютого 2018 13:37
Нехай краще носату введе в оман)))))))))
Ага ага Показати IP 19 Лютого 2018 13:39
Ой не бреши Гунчик-пиz?унчик!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus