USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для платників податків Волині змінили графік обслуговування

29 Січня 2014 14:29
В період деклараційної кампанії Центри обслуговування платників податків на Волині працюватимуть до останнього відвідувача. Про це повідомили у прес-службі волинських міндоходівців.

Протягом усього періоду деклараційної кампанії Центри обслуговування платників на Волині працюватимуть за спеціальним графіком.

Зокрема, щоденно декларантів чекають у ЦОП, створених при територіальних органах Міндоходів області з 9.00 до 20.00, а в субботу працівники центрів обслуговування нададуть консультації та допоможуть заповнити декларацію про майновий стан і доходи з 9.00 до 16.00.

Однак, якщо на час завершення роботи ЦОПу будуть бажаючі подати звітність чи отримати роз'яснення, фахівці Міндоходів працюватимуть до останнього відвідувача.

Щоб процес декларування доходів був оперативним та максимально зручним для облуговування клієнтів, до роботи в ЦОП залучено працівників підрозділів доходіві зборів з фізичних осіб.

Отож, підстав зволікати з поданням деларації немає. Відтак, Головне управління Міндоходів Волині закликає декларантів завітати у Центри обслуговування і подати декларацію про майновий стан і доходи не відтерміновуючи час її подання на останній звітний місяць.

Наголошуємо, що платники податків можуть скористатися сервісом електронного декларування. Подача звітності в електронному вигляді позбавляє декларанта необхідності відвідування органів доходів і зборів. Для того, щоб скористатися можливостями сервісу платникам потрібно мати відповідне програмне забезпечення та електронний цифровий підпис, отримати який можна у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів Міндоходів безкоштовно за адресами: Луцьк, Київський майдан, 4 (каб.30) та Ковель, вулиця Степана Бандери ,5 (каб.206).

Спеціальний серівіс «Декларування online» на єдиному веб-порталі Міндоходів у будь-який час доступний кожному, - запевняють у ГУ Міндоходів Волині.

Обов'язок подання декларації про майновий стан і доходи закон передбачає для тих громадян, котрі у 2013 році отримували доходи, з яких не сплачувався податок на доходи фізичних осіб.

Окрім того, подати декларацію повинні і ті, хто отримав доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкового агента. Також обов'язковому декларуванню підлягають іноземні доходи, - акцентують увагу в ГУ Міндоходів Волині.

Довідка. Декларування доходів пов’язане із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями). Згідно з Кодексом громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus