USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для водіїв луцьких маршруток не встановлять мінімалку у 3840

12 Січня 2017 16:52
Внести зміни до договорів на перевезення пасажирів автобусами по місту і не зобов’язувати перевізників забезпечувати посадовий оклад водіїв на рівні 120% мінімальної зарплати (3840 гривень) вирішили члени виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 11 січня.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Анатолій Миронюк, наразі один з пунктів рішення виконкому «Про конкурси на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у місті Луцьку» передбачає зобов’язання щодо забезпечення рівня посадового окладу водіїв не нижче, ніж 120 % мінімальної заробітної плати. У розрахунках це становить: 3200*120 % = 3840 гривень.

Разом з тим, у законодавстві з 1 січня змінилося поняття мінімальної заробітної плати. Під нею мається на увазі встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну норму праці. Своєю чергою, виключено норму, за якою до мінімальної не включаються доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати. Водночас є норма, яка вказує: мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) установлюється в розмірі, не меншому за прожитковий мінімум, установлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року (у 2017 році – 1600 гривень).

Прикінцевими та перехідними положеннями закону № 1774-VII передбачено, що мінімальна зарплата після 01.01.2017 не застосовується як розрахункова величина для визначення посадових окладів і заробітної плати працівників та інших виплат. Отже, згаданий пункт договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом не відповідає законодавству та повинен бути виключеним.

Члени виконкому підтримали проект рішення.

Нагадаємо, що попри підвищення рівня мінімальної зарплати, у міськраді визнали, що не очікують у 2017 році значного збільшення надходжень до міського бюджету податку з доходів фізичних осіб.

Також у місті досліджуватимуть пасажиропотік на тих автобусних маршрутах, перевізники яких просять у міської влади підвищити вартість проїзду до 5 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Січня 2017 17:56
прямо як в тому анекдоті : "Везде суббота, а здесь не суббота"
водій Показати IP 13 Січня 2017 09:53
Також нехай дослідять скільки пільговиків їздить та хто має за них платити !!!
Смішно до водій Показати IP 13 Січня 2017 11:03
А Вам що до пільговиків? Ви ж за зарплату працюєте, і скільки пільговиків у вас на маршруті їде - вам має бути до "пеньки"..... ну це звичайно тим водіям, які готівку не крадуть ))) Власники маршрутів від держави компенсацію отримують за пільговиків. Хай би вде скоріше електронну систему збору коштів за проїзд ввели, щоб водії поменше з людей іздівались і поменше необліковх грошей в формі оплати за проїзд крали!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus