USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку виконком затвердив «складний бюджет» 2017 року

11 Січня 2017 17:50
Бюджет, що визнали «складним для виконання», затвердили члени виконкому: у 2017 році місто фінансуватиме сплату за комунальні послуги для медичних і освітніх закладів, а бюджет розвитку зменшиться вдвічі.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 11 січня.

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, прогнозований обсяг доходів бюджету міста на 2017 рік становить 1,350 мільярда гривень, у тому числі, загальний фонд становитиме 831 мільйон гривень, спеціальний фонд – 59,5 мільйона гривень.

Основним джерелом наповнення дохідної частини бюджету залишатиметься податок з доходів фізичних осіб (60,7%), ще приблизно 99 мільйонів становитиме плата за землю, 93,7 мільйона планують отримати від платників єдиного податку, 56,1 мільйона – від сплати акцизного податку, зарахування від продажу пального становитимуть орієнтовно 27 мільйонів гривень.

У 2017 році місту передали на виконання низку нових повноважень, серед яких видатки на оплату праці обслуговуючого персоналу загальноосвітніх навчальних закладів (65 мільйонів), оплату комунальних послуг та енергоносіїв медичних закладів (15,1 мільйона) та загальноосвітніх навчальних закладів (28 мільйонів).

Як визнав міський голова Микола Романюк, бюджет розвитку, що у 2016 році становив 256 мільйонів, у 2017 році становитиме втричі менше - лише 82 мільйони, оскільки місто фінансуватиме заклади профтехосвіти, обслуговуючий персонал шкіл, енергоносії та комунальні послуги. Не вистачає наразі коштів на медицину. Він зауважив, що не варто очікувати значного збільшення надходжень ПДФО у зв’язку з підняттям мінімального рівня заробітної плати. Так, основні підприємства-платники податків давно встановили для працівників середню зарплату на рівні 7-11 тисяч, тож підвищення рівня мінімальної зарплати до 3200 гривень на них не вплине. Підвищитися надходження ПДФО повинно завдяки підвищенню заробітних плат у сфері освіти. Бюджет 2017 року мер назвав «складним для виконання».

Своєю чергою, перший заступник міського голови Тарас Яковлев просив у проекті бюджету зняти 880 тисяч гривень з капітального ремонту доріг і у січні спрямувати ці кошти на придбання мікроавтобуса для виконавчих органів міськради. Рішення про придбання автобуса ухвалили ще торік, але у грудні за автобус не встигли розрахуватися, вже провівши тендер та визначивши переможця, тож кошти лишилися на рахунку виконкому.

Члени виконкому підтримали проект бюджету Луцька на 2017 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus