USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гривню недооцінюють наполовину

25 Липня 2010 10:09
Гривня, відповідно до індексу, є другою за недооціненістю валютою в світі, - свідчать дані американського журналу The Economist.
Про це повідомила ТСН .
The Economist оновив свій Індекс біг-маку. Згідно з ним, українська валюта недооцінена на 51%.
До того ж гривня, відповідно до індексу, є другою за недооціненістю валютою в світі.

Індекс Big Mac розраховується на основі ціни відомого гамбургера в ресторанах McDonald's в різних країнах. За основу береться ціна біг-маку в США, де він стоїть 3,73 долара. Якщо в якійсь країні біг-мак дорожче, значить, валюта цієї країни переоцінена, якщо ж менше (як у випадку з Україною), значить, місцева валюта недооцінена, і курс долара в цій країні має бути нижчим.

В Україні біг-мак коштує 14,5 гривні, тобто 1,84 долара. При курсі долара в 7,9 гривні національна валюта недооцінена на 51%. Значить, долар в Україні має коштувати 3,88 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus