USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Європа зацікавилася волинським торфом, – нардеп Євген Кирильчук

24 Лютого 2009 19:12

Перший заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради України вважає перспективним розвиток на Волині виробництва альтернативних джерел енергії та впровадження енергоощадних технологій. Про це він розповів у ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам», – інформує 24 лютого репортер «Волинських Новин».
Пан Кирильчук розповів, що на Волині вже побудована одна лінія з виробництва пелетів (дерев’яних паливних гранул – «ВН»). Ще одна така лінія вже монтується у Нововолинську, а інша проектується у Маневицькому районі. «Всі відходи деревини, вся тирса, всі дрова, які будуть переведені на щепу – це додаткове паливо», – зазначив народний депутат.
«Торфобрикет запросила дуже багато Європа. Так що тепер проблеми зі збутом його у нас не буде. Весь літній період була проблема зі збутом торфобрикету...» – проінформував Євген Кирильчук. За словами пана Кирильчука, санаторій «Лісова пісня» вже опалюється торфокрошкою. «У нас два торфобрикетних заводи – Сойне і Маневичі – це кращі заводи на Україні чи, може, найкращі». Нардеп сподівається, що лісівники виділять додаткові ділянки у волинських лісах для розробки торфу. «Сьогодні є розвиток додаткових потужностей і в Сойне – введення ще одної печі та проектування і добудова ще однієї печі й лінії на маневицькому... Так шо можна на цих двох заводах подвоїти їхні потужності», – сказав пан Кирильчук.
За його інформацією, вже потребу переходу на альтернативні види палива усвідомлює і населення, й установи області. Вже приблизно 600 котелень на Волині використовують торфобрикет. Євген Кирильчук вважає, що уряд дбає про розвиток енергозбереження та альтернативних видів палива,зокрема передбачаються податкові пільги для підприємств, які займатимуться у цих галузях. Відповідні законопроекти щодо цих питань уряд вже подав до Верховної Ради.
Крім того, Євген Кирильчук вважає актуальним питанням заміну тепломереж від котелень до опалюваних приміщень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus