USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Іноземні партнери заборгували волинянам 4 мільйони доларів

13 Квітня 2010 11:16
Волинські податківці у березні виявили 43 порушення податкового та валютного законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та фінансовими установами.
Прострочену заборгованість іноземних фірм на Волині мають 92 суб’єкта господарської діяльності. Загалом іноземні партнери волинських підприємств боргують СГД Волині понад 4 мільйонів доларів.
Про це повідомили у ДПА у Волинській області.
Щоб повернути в Україну валютні цінності, податківці проаналізували діяльність волинських підприємств, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність та фінансових установ і подали до ДПА України пропозиції про застосування санкцій згідно ст.37 ЗУ «Про зовнішньоекономічну діяльність» стосовно 23 суб’єктів господарювання (9 суб’єктів – резидентів та 14 – нерезидентів).
Як каже начальник відділу контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД ДПА в області Віра Кузьмич, завдяки системному податковому контролю за дотриманням податкового і валютного законодавства податківцям вдалося скоротити прострочену заборгованість іноземних фірм протягом останніх трьох місяців майже на 138 тисяч доларів.
«Тим не менше, порушення валютного і податкового законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та фінансовими установами під час перевірок встановлюються постійно – коментує ситуацію Віра Кузьмич. – Зокрема у березні, перевіривши 44 волинські підприємства та фірми, податківці виявили 43 таких порушення. За результатами проведених перевірок донараховано 772,7 тис. грн. податків, фінансових санкцій, пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД та інших платежів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus