USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юристи на Волині ламають голову – що таке неповний робочий день

23 Квітня 2009 17:41
Недосконалість трудового законодавства – одна із актуальних проблем українського суспільства в умовах кризи. Про це йшлося під час тематичного семінару «Кадрова політика держави та шляхи її реалізації на регіональному рівні», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів юрист навчально-методичного центру профспілок Михайло Крихтенко, найбільше болить людям режим праці. У статті 56 Кодексу законів про працю зазначається, що працівник має право просити неповний робочий день. Але в законодавстві не розтлумачено, що таке «неповний робочий день».
Адже це може бути як година, так і 7 годин 59 хвилин. Тобто працівник офіційно може числитися начебто на неповному робочому дні, але насправді працювати не менше від колег.
Окрім того, у колективному трудовому договорі повинні зазначатися умови відпусток, звільнення з роботи тощо. Власне, не зареєструвати такий трудовий договір можна лише тоді, якщо один його примірник суперечить іншому. Михайло Крихтенко додав, що колективні трудові договори зараз виконують переважно державні підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дуліб Показати IP 6 Травня 2009 07:49
Повний - 8 годин, Не повний від 3-х до 5-ти... Така норма існує в США, тож не треба винаходити велосипед. Коли буде погодинна оплата праці - тоді можна й підіймати це питання... А поки всі (чи більшість) одержують раз (ну, два рази) в місяць заробітну плату - хай юристи ламають голову над чим небуть іншим (благо - на Вкраїні та Волині проблем вистачає)... ###
Смерть собаки Павлова Показати IP 6 Травня 2009 14:19
Это не юрист, а полный дурак!!!!!!!!!!!! Нет определения, нет определения!!!!!!!! Ему что нужно чтобы было конкретное определение и чтоб эту норму благополучно нарушить? Есть общепринятое понятие часы минуты и года!!!!! ПУсть пишут сто в день в неделю человек работает сколько-то с о сколи-то по сколько-то и усе. А урист блин дурак!!!!!!!!!!!
Смерть собаки Павлова Показати IP 6 Травня 2009 14:25
модер! Где мой комент?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus