USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Керівник Нацбанку на Волині: з кредитами у військових проблем не буде

9 Липня 2014 10:33
Усі військовослужбовці, які зараз перебувають в зоні АТО, не матимуть проблем з кредитами, для цього вже прийняті відповідні законодавчі акти.

Про це йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта з начальником управління Національного Банку у Волинській області Олександром Бєліком.

Губернатор запросив до себе керівника Національного банку в області, аби той офіційно розповів про гарантії для військових.

«Яким чином вирішуються питання військовослужбовців, які зараз в зоні АТО? Ми знаємо, що багато військовослужбовців не готувалися воювати, але їх Батьківщина покликала. Так склалося, що багато людей брали кредити і вони тепер захищають країну. І в них тепер виникають такі проблеми, які б не повинні були виникати. Я знаю, що деякі банки списали кретини загиблим, іншим заморожували, але є і проблемні моменти», - звернувся до гостя Пустовіт.

Олександр Бєлік відповів, що є лише одна скарга на банки в нашому краї, які не хотіли заморожувати кредит військовим і з цим зараз розбираються.

«До прийняття змін до законів 20-го травня, ми зустрічалися з банками й з усіма комерційними структурами говорили, аби зробили кредитні канікули для всіх, хто воює. На сьогодні 28 банків розробили свої програми, 8 банків в процесі розробки, а інші вирішують це індивідуально при зверненні. З 18-го березня 2014-го року вважається особливий період під час мобілізації. З цього часу впроваджуються кредитні канікули, коли не нараховується відсотки, пеня і не погашається кредит. Банк не має права вимагати такого погашення від родини», – розповів Олександр Бєлік.


Він наголосив, якщо у волинян будуть виникати проблеми із оформленням кредитних канікул, то їм необхідно звертатися управління Національного Банку у Волинській області для вирішення непорозуміння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинь Показати IP 9 Липня 2014 12:23
Ошукані вкладники Західінкомбанку зверталися у державні контролюючі органи притягнути до відповідальності Бєліка О. за кришування на протязі 5 років Західінкомбанку , общака юри єнакієвського. А сьогодні воно розказує. як переживає за волинян.
Цирк до Волинь Показати IP 9 Липня 2014 14:46
Та скільки можна оце брехати , у вас що є якісь докази, чи відео, чи аудит-перевірки, чи рух коштів і документів............звідки таке дивне інфо ???? Ви клоуни уже всіх дістали своїм обливанням бруду щодо банків і щодо Бєліка ?? Про що ви постійно пишите, за яке кришування і про які общаки ви тут розчесуєте нам. Треба думати головою, а не ж....ю перед тим як щось писати !!! Ганьба підлабузникам і брехунам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus