USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто насправді винен у руйнуванні волинської дороги?

24 Вересня 2013 13:43
У нинішньому році тема доріг як ніколи актуальна. Минула зима видалася вкрай засніженою, а після неї місцеві дорожні служби досі не відновили покриття у всіх районах Волині.

Волинські Новини у статті під назвою «Перевізники піску зруйнували 30 кілометрів дороги» писали про руйнування автомобільного шляху від села Сокіл Рожищенського району до райцентру та до траси Луцьк – Ковель. У ній була викладена думка рожищенського міського голови Афгана Алієва. Відповідальність за знищення дороги мер поклав на власника місцевого піщаного кар’єру. Мовляв, це через вантажівки було «розбито» місцеву дорогу.
Керівник підприємства «Надра», яке здійснює розробку кар’єру, Роман Патлашинський виклав Волинським Новинам свою версію конфлікту, що склався: «Я вражений словами мера Рожищ і його економічною безграмотністю. Якщо півмільйона надходжень до бюджету – це для нього ніщо, якщо 240 тисяч гривень для бюджету Сокільської сільської ради – також ніщо, якщо 14 робочих місць, які дають цей результат, – ніщо, то залишається закрити таке маленьке підприємство, звільнивши земляків міського голови і залишивши все на його совісті. Але це категорично розходиться із сьогоднішньою лінією керівництва як держави, так і нашої області. Та й людей шкода».

Окрім того, підприємець із Рожищ додав: «Щодо дороги. Я точно знаю, що губернатор дав відповідні доручення фінансування ремонту дороги Сокіл – Рожище. Та ми знаємо сьогоднішні фінансові труднощі, у яких живемо, який відсоток державних субвенцій різних призначень виконується. Але рано чи пізно держава фінансуватиме нормально ремонти доріг, зокрема і четвертої категорії. А для керівництва Рожищенського регіону, я думаю, корисною була би розумна співпраця, якщо це не замовлення».
Щодо можливої побудови альтернативної дороги для обслуговування кар’єру, то Роман Патлашинський зазначив, що прибуток фірми не дозволяє цього зробити та й виділення землі на дорогу неможливе, оскільки там знаходяться паї місцевих селян.

Щодо самої дороги, яка нині знаходиться у невтішному стані, Роман Патлашинський зазначив, цей шлях було збудовано ще у 60-70-х роках минулого століття. Поточний ремонт тут не проводився багато років і її руйнування – це вплив не тільки вантажівок з його кар’єру, а результат тривалого використання. Цією дорогою їздять також значно важчі і суттєвіше завантажені машини зі щебенем із Рафалівського щебеневого кар’єру та інших піщаних кар’єрів, що також розробляються у регіоні. Дивно, але чомусь про цих користувачів дороги ніхто не згадує, усі звинувачення сиплються лише на адресу власника кар’єру, розташованого на території Соколівської сільської ради. Тож питання щодо того, хто насправді винен у руйнуванні дороги досі залишається відкритим.

Поки що кошти із обласного бюджету на ремонт цього шляху не виділено. Тож хто насправді візьметься за ремонт дороги і чи це відбудеться найближчим часом невідомо. Волинські Новини надалі стежитимуть за розвитком конфлікту із дорогою між місцевою владою та підприємством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus