USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Клімчук своїми листами нічого не доб’ється – підприємці

14 Червня 2010 18:27
На закиди голови облдержадміністрації Бориса Клімчука про необхідність підвищувати зарплати, бізнес відповідає, що немає для цього потужностей і просить не тиснути.
Нагадаємо, що під час оперативної наради сьомого червня Борис Клімчук висловлював незадоволення виплатою зарплати у конвертах на економічно активних підприємствах області. Тоді ж він дав завдання розіслати листи керівникам бізнесових структур для підвищення розміру заробітних плат. Надалі Клімчук панує провести моніторинг реакції підприємств області.
Самі ж підприємці від ідеї губернатора вважають поки що не підйомними. Голова ГО «Асоціація захисту прав малого і середнього бізнесу Волині» Ігор Дильов припускає, що радити, яким повинен бути рівень заробітних плат на підприємствах, навряд чи входить в компетенцію голови облдержадміністрації.
«Такі методи тиску на підприємців навряд чи будуть ефективними. Сьогодні і так відрахування по зарплаті доволі високі. Відповідно рівень зарплати малий. ..Змусити таким чином підняти зарплату навряд чи вдасться. На сьогодні обороти малого і середнього бізнесу впали у два-три рази. Підвищувати зарплати ні з чого. Якщо збільшити заробітну плату – подорожчає і сам продукт підприємців», - каже Дильов.
Крім того, тенденцій до збільшення оборотів у малому бізнесі поки що немає. В той час як мінімальна зарплата піднялася майже до 900 гривень, 33,2 % відрахувань в пенсійний фонд не зменшилися. Якщо ж змушувати збільшити зарплату – підприємці почнуть «виляти» від «чистих виплат», - коментує Дильов.
Уповноважений з захисту прав підприємців у Волинській області Юрій Анцух вважає, що якщо підприємець має можливість і не виплачує кошти в повному об’ємі і у законний спосіб – це дійсно злочин. Проте, якщо бізнесмен немає такої можливості – необхідно знаходити шляхи владі допомогти бізнесу.
Юрій Анцух констатує, що зі слів підприємців, вони не хочуть працювати за тіньовими схемами. Але для цього їм необхідно дати можливість, аби вони вели свою діяльність більш ефективно. Наприклад, надати оборотні засоби під нормальний відсоток, або надати можливість брати кредит в держказначействі під мінімальний процент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ніна Показати IP 14 Червня 2010 22:24
Легалізувати зарплати в бізнесі цілком можливо - на законодавчому рівні досить непідйомний внесок до Пенсійного фонду - 33,2% від ФОП - зняти з плечей підприємця і перекласти на плечі більш зацікавленої особи - найманого робітника. Саме йому треба стаж...
Лєнін Показати IP 15 Червня 2010 09:22
Клімчук - справжній комуніст!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus