USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Комунальні заклади Луцька просять «нереальні» суми з міського бюджету

9 Листопада 2016 15:33
Бюджетні запити комунальних закладів, підприємств та установ міста, які надійшли депутатам міськради, вдвічі перевищують очікувані доходи міського бюджету.

Про це стало відомо під час постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 9 листопада.

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, очікуваний обсяг доходів міського бюджету (загальний фонд бюджету розвитку) становить 763 мільйони гривень. Зі свого боку, розпорядники коштів подали бюджетних запитів на суму в 1,6 мільярда гривень, тобто, майже вдвічі більше, ніж очікують отримати в бюджет. Тож бюджетні запити можна сприймати лише як розрахунки комунальних установ щодо їхніх потреб.

Посадовець зазначила, що Уряд декларує мінімальну зарплату на рівні 3200 гривень, але досі немає жодного нормативного документу, де чітко вказали б, якою є мінімальна зарплата та тарифна сітка. Окрім того, Кабмін декларує підняття тарифних розрядів педагогів на два розряди, але нормативних документів про це також немає. Оскільки основною статтею витрат у бюджеті є заробітна плата, її вирахували за старими підходами, зокрема, у сфері освіти. На думку посадовця, не варто також очікувати значного підвищення надходжень ПДФО після підняття мінімального рівня зарплати, тому що підприємці навряд чи вдвічі піднімуть заробітну плату працівникам.

Нагадаємо, як заявляв прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, мінімальна зарплата в Україні в 2017 році збільшиться вдвічі – до 3200 гривень. Прем'єр підкреслив, що така сума випливає з підрахунків за споживчим кошиком. Окрім того, к Кабінеті міністрів заявляють, що нова мінімальна зарплата, яка вводиться з початку 2017 року, вплине на розрахунки субсидій лише в сезоні 2018-2019 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нелучанин Показати IP 9 Листопада 2016 16:06
цирк під назвою "уряд УРкаїни" добігає свого логічного апофеозу, тобто фінансового краху. цікаво, куди ті клоуни будуть втікати від хвилі народної "любові" ?
Податок Показати IP 9 Листопада 2016 16:11
Я вас всіх придушу,залишаться тільки працездатні раби-"Гройсманенко".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus