USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Конфіскат для українців буде дешевший та через Інтернет. ВІДЕО

21 Червня 2013 08:41
Українці у наступному році зможуть через Інтернет купувати конфісковані машини і квартири дешевше. Очікується, що до будь-якого лота відкривається доступ для всіх потенційних покупців.

Опікуватиметься торгами державна структура, зараз це знаходиться в руках комерсантів, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Зауважимо, що магазини з промовистою назвою конфіскат, що заполонили Київ, насправді, до конфіскату не мають жодного стосунку. Тут є або дешеві підробки, або просто неякісний товар. Справжній конфіскат — це коли брендові взуття та одяг продають у непримітних, закритих від стороннього ока крамницях. Тут для початку треба довго стукати, а потім назвати продавцеві знайоме прізвище. А один магазин із продажу конфіскату в готелі «Київ», працює, так би мовити, під наглядом колишнього високопосадовця. Стороннім вхід заборонено. Представниця державної виконавчої служби, яка вилучає конфісковане та заарештоване майно для подальших аукціонів запевняє, що судові рішення не на користь держави - не її парафія. Усе, що іменем України вилучено, має виставлятися на торги. Аукціони тепер влаштовують комерційні фірми. У Києві їх є три. Жоден із представників на інтервю не погодився. Цікаві схеми існують із продажем конфіскованих квартир. Наприклад, двокімнатну квартиру в центрі Сімферополя на торги виставили за 194 тисячі гривень. Реальна вартість - удвічі вища. Зацікавлені підтягуються до квартири, у ній і має відбутись аукціон. Та торги не відбуваються. На наступний аукціон ціна знизиться на 20 % і із кожним скасуванням аукціону ціна знову впаде. У підсумку стартова ціна знижується приблизно втричі. Випадковому покупцеві вигідний лот ніколи не дістанеться. Торік держава на таких розпродажах заробила лише 22 мільйони гривень. Міністр юстиції переконаний, що саме он-лайн торги зроблять цей бізнес прозорим. Мовляв, таким чином будуть мінімізовані корупційні схеми. Віце-президент спілки адвокатів Петро Бойко побоюється, що найкращі лоти все одно дістануться своїм. Людям, так би мовити з вулиці, просто заблокують доступ для реєстрації на сайті, а довести що це зумисний збій системи, а не технічний, просто нереально. Лише наступний рік покаже, чи зможе держава монополізувавши цей бізнес, заробляти на цьому, чи гроші будуть йти повз державну кишеню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Яяя Показати IP 21 Червня 2013 09:17
Я вас умаляю, все адекватне з "правильною" оцінкою моментально стає власністю примазаних до того дійства людей. А щось неліквідне, давнє як какашки мамонта, або страшно дороге - українці у наступному році зможуть через Інтернет. Не та країна, щоб такі речі робились чесно та прозоро
rassul_5803 Показати IP 17 Березня 2014 23:45
Доброго времени суток! C хранения купим радиодетали. +38-095-856-14-68 Наталья

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus