USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дороговартісні ремонти луцьких вулиць просять погоджувати з депутатами

26 Жовтня 2016 15:38
Чиновники міської ради мають попереджати депутатів про те, скільки коштуватимуть міському бюджету ремонт тих чи інших вулиць. Особливо це стосується багатомільйонних об’єктів.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 14 сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 жовтня.

Депутат міськради Ігор Поліщук нагадав про ремонти вулиць Лесі Українки та Кривий Вал, які набули широкого обговорення. Зокрема, ремонт 200 метрів вулиці Лесі Українки коштував місту 8 мільйонів гривень, а Кривий Вал пропонували відремонтувати за майже 5 мільйонів. Натомість, у багатьох городян виникають запитання щодо такої високої вартості цих об’єктів.

«На ці вулиці не було кошторису, в перелік вулиць та прибудинкових територій, які мають ремонтувати. Вносять об’єкти без кошторису і ми не знаємо, за що голосуємо», - зауважує депутат.

Особливо це стосується вартісних ремонтів. Тому обранець громади пропонує чиновникам міськради під час погодження переліку вулиць надавати орієнтовну кошторисну вартість, а в разі великого обсягу робіт - погоджувати їх хоча б на комісії ЖКГ.

Депутати підтримали запит колеги.

Нагадаємо, цього року в Луцьку відремонтували частину вулиці Лесі українки. Кошторис по ремонту вулиці Лесі Українки розділили на декілька об’єктів таким чином, щоб уникнути тендерної процедури при закупівлі товарів та послуг.

Також восени департамент житлово-комунального господарства оголосив тендер на капітальний ремонт вулиці Кривий Вал за 4,670 мільйона гривень. Але тендер відмінили, бо заявку подала лише одна фірма. Натомість кошторис ремонту називають завищеним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віра Показати IP 26 Жовтня 2016 16:00
Ремонтують, покривають асфальтом чи бруківкою, через короткий час зривають покриття, бо треба ремонтувати водо чи тепломережі..... І так безкінечно!!!!! А грошики то йдуть!!!!! Може спочатку не косметичні ремонти, а капітальні...,,..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus