USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі можуть закрити завод

5 Червня 2014 08:00
Ковельський ветсанзавод - єдиний на Волині у своїй спеціалізації, може бути закритий.

Про це представникам громадськостізаявив секретар Ковельської міської ради Михайло Гетьман, нагадавши, що минулого року керівництво міста зустрічалося «з новим власником заводу». Як відомо, торік цей завод – єдиний на Волині у своїй спеціалізації – приєднали до новоствореного державного підприємства «Укрветсанзавод», що мало забезпечити вирішення ряду проблем, передусім, запровадження проекту для очищення відходів від неприємних запахів, на які роками скаржаться ковельчани. Але сморід від специфічного виробництва як був, так і залишається.

«Значить, ми самі ставимо і ініціюємо питання про закриття. І закриємо той ветсанзавод, раз він нікому не треба в державі! Да, це будуть великі проблеми для області. Є «Пан Курчак» по Володимиру-Волинському, є багато інших підприємств, які займаються… Є ті самі колгоспи, які функціонують. Є таке поняття, як «падьож скота». І те, що не приймає сьогодні м’ясокомбінат, його десь треба дівати. Давайте будемо закопувати, відновимо кар’єри ще радянські, які колись були. Тут можна говорити до безкінечності», – сказав Михайло Гетьман.

Пригадується, як два роки тому представники міської та обласної влади домовились було спільно провести посадку дерев і кущів для збільшення захисної буферної зони навколо ковельського ветсанзаводу. І що? Вже й обласних владців народ «змів», а ковельські гетьмани й надалі просторікують…

Михайло Олександрович також дорікнув місцевим активістам, що у боротьбі за екологію міста вони не помічають серйозну проблему, яка існує під «боком» – на прилеглих районних землях.

«Ви так боретеся за екологію!? Переїдьте за Колодяжне – направо, там де була спецшкола. Ви подивіться: там день і ніч йде сильний дим. Чорний дим йде! Не екологія? Вітер сюда не дує – на Ковель. Чи не дує на Вільку, Колодяжне, Голоби – ті самі мешканці. Подивіться, розберіться, організуйте там екологічну інспекцію, кого там ще треба підтягніть, санстанцію любого рівня. Розберіться! Це вже там горить і палять більше двох років. І ніхто не звертає уваги», – «капав» з президії Михайло Гетьман, який нещодавно сам безталанно претендував на «крісло» очільника Ковельської районної державної адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus