USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ковельський військкомат - під загрозою виселення

30 Квітня 2013 15:01
Ковельський військкомат можуть виселити з приміщення комунальної власності - депутати досі не узгодили з військовими договір оренди.

Про це пише ПроКовель.

Більше трьох років відділ з управління майном комунальної власності Ковельського виконкому намагається підписати договір оренди з Волинським обласним військовим комісаріатом на майно, яким користується Ковельський об’єднаний міський комісаріат.

Наразі місцеві військові займають приміщення загальною площею 964,64 квадратних метрів. За словами начальника відділу Вікторії Васінович, вони направили до керівництва обласного військкомату декілька листів із роз’ясненнями щодо шляхів врегулювання орендних відносин, а також проекти договорів оренди, однак останні так і залишилися без розгляду. А поки триває ця безрезультатна переписка, бюджет міста від Ковельського військкомату коштів ще не отримав.

У відділі по управлінню майном комунальної власності кажуть, що обласний комісаріат категорично не погоджується з методикою розрахунку плати за оренду майна, що належить територіальній громаді міста, яку затвердили рішенням міськради 26.12.2006 року. Вони стверджують, що 3 гривні за один метр квадратний – це занадто дорого, оскільки їм тоді доведеться щомісяця платити більше двох тисяч 800 гривень.

Ковельські чиновники намагалися пояснити військовим, що майнові операції, які здійснюють органи місцевого самоврядування з об’єктами права комунальної власності, не повинні ослаблювати економіку міста. Проте навіть в такій ситуації вони запропонували іншій стороні конфлікту один із шляхів, як можна владнати проблему: підписати договір оренди на тих умовах, що пропонуються, а далі звернутися до міської ради із заявою щодо звільнення від орендної плати займаних ними нежитлових приміщень, а депутати відповідний проект рішення розглянуть. Втім і цей варіант вирішення проблеми у Луцьку не був схвалений.

Наразі депутати міськради вже направили звернення до Міністра оборони України Павла Лебедєва в надії, що вище військове керівництво посприяє врегулюванню орендних відносин із Волинським обласним військовим комісаріатом. А в разі відмови щодо позитивного вирішення проблеми, рада буде змушена поставити питання про виселення комісаріату з приміщень комунальної власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ісса ндойє Показати IP 30 Квітня 2013 16:48
С... потеряли совесть и честь - растаскивают несчастные "ЗБРОЙНИ СИЛИ" под эгидой Климчука, а когда гром грянет насрут в штаны и разбегуться кто куда ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus