USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Кропива проситься до Башкаленка «тет-а-тет»

20 Липня 2010 16:01
Перший заступник голови ВОДА Олександр Башкаленко розповів, що директор ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» Олександр Кропива ігнорує обласну владу, хоч підприємство, яке він очолює, має мільйонні борги.
Про це заступник повідомив під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій області 20 липня.
Начальник Головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ ВОДА Юрій Куц повідомив, що загальний борг Волині без заборгованості «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» за природній газ становить 45,3 мільйона гривень (з боргами минулих років).
Повний борг «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» за спожитий газ становить 34 мільйона гривень, з них у нинішньому році – 12 мільйонів гривень.
«У липні підприємство мало би заплатити майже три мільйони, проте перечислили лише 115 тисяч з цих грошей. Це при тому, що ДКП «Луцьктепло» надало вже їм 2,6 мільйона гривень. Маючи фінансові можливості, зазначена компанія розрахувалася на 5,7% від отриманої суми від «Луцьктепло», – повідомив заступник начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Володимир Бондарук.
При цьому, за словами Башкаленка, Олександр Кропива ігнорує наради в ВОДА щодо заборгованості та шукає способу зустрітися з заступником після публічних засідань.
Заступник губернатора повідомив, що направить документи щодо боргів компанії до прокуратури.
Загалом підприємства комунальної теплоенергетики Волині, за повідомленням Бондарука, заборгували за 2010 рік 20,5 мільйона гривень. Найбільші неплатники – Рожищенське підприємство житлово-комунального господарства та Рокинівське виробниче управління житлово-комунального господарства, яке зовсім не розраховувалося за графіками погашення заборгованості.
Башкаленко повідомив, що 19 липня спілкувався з керівниками цих підприємств.
«Він (керівник Управління ЖКГ в смт Рокині, – «ВН») взагалі «паралельно йде», дальокий від того, як треба розраховуватися і що треба робити… Він від мене вийшов з такими очима, як перший раз побачив і почув те, що я йому казав. Аналогічна ситуація з Рожище – десять днів. Він не має графіку погашення заборгованості. Він взагалі не знає, що робити. Якщо хтось думає, що буде жарт зі мною – чи з державою – то він глибоко помиляється. Жарт перейде на вас», – сказав Башкаленко.
Зі сторони споживачів значної заборгованості за спожиту теплову енергію немає. Рівень розрахунків – 99%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 20 Липня 2010 21:58
з яких то пір контрабандист-Башкаленко почав розбиратись в теплопостачанні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus