USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Куди спрямують кошти від продажу алкоголю і тютюну в Луцьку

13 Березня 2015 12:22
Використати кошти, що надходитимуть у міській бюджет під час сплати акцизного податку, пропонують на боротьбу зі шкідливими звичками.

Про це йшлося під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва 13 березня у Луцьку.

Про податкові зміни розповіла начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна. Так, акцизний податок з реалізації підакцизних товарів (алкогольних напоїв, до яких з 1 липня належатиме пиво, тютюнових виробів та нафтопродуктів) становитиме 5% від реалізації продукції кінцевому споживачу для некомерційного призначення.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПИВОВАРИ ВОЛИНІ ШУКАЮТЬ СПОСОБИ НЕ ПЛАТИТИ ПОДАТКИ

Як повідомив заступник міського голови Тарас Яковлев, цьогоріч, відповідно до поданих декларацій, планують отримати до міського бюджету 60 мільйонів гривень цього податку. Цю суму вирішили спрямувати на бюджет розвитку на інфраструктурні проекти – будівництво доріг, ремонт прибудинкових територій, реконструкцію навчальних закладів та закладів охорони здоров’я.

Своєю чергою, громадський діяч Ігор Дильов запропонував частину цих коштів для профілактики захворювань, пов’язаних із тютюнокурінням та попередження алкоголізму, особливо у навчальних закладах.

Відтак, Тарас Яковлев вирішив рекомендувати керівництву управлінь охорони здоров’я та освіти розробити просвітницьку програму, спрямовану на те, щоб люди споживали менше алкоголю та тютюну. На реалізацію цієї програми планують спрямувати частину коштів, отриманих під час збору акцизного податку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 13 Березня 2015 12:36
Треба зазначити ще, шо Коля і його свита половину грошей просто вкрадуть.
Петро Показати IP 13 Березня 2015 12:41
Вже почали красти через просвітницьку роботу із попередження тютюнопаління та алкоголізму...
SET Показати IP 13 Березня 2015 15:51
Краще б ці гроші використали на будівництво сучасних спортмайданчиків у дворах будинків та шкіл, а також на спортінвентар та оплату праці вискокваліфікованих спортивних тренерів. А заняття в спортивних секціях зробити безкоштовними. Ось сама найкраща пропаганда спорту. Людина яка займається серйозно спортом навряд чи буде курити чи бухати безпробудно!!!
Вася Показати IP 13 Березня 2015 19:31
Краще ці гроші не здирали з людей! Знову чергове корито !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus