USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ліквідація смороду: область дасть мільйон на насосну станцію у Гіркій Полонці

1 Серпня 2017 18:47
З обласного бюджету передбачать 955 тисяч гривень на добудову каналізаційної насосної станції з напірним колектором в с. Гірка Полонка Луцького району. Таким чином, село не зливатиме стоки на поля фільтрації цукрового заводу, що було однією з причин виникнення смороду в місті.

Про це йшлося під час постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Вищезгадані кошти «знімуть» з регіональної екологічної програми «Екологія 2016 – 2020». В документі йдеться про суму в 955 тис. грн. З районного бюджету на цей об'єкт виділено ще понад мільйон.

Зауважимо, що добудова КНС є важливим кроком у вирішенні проблеми смороду в місті. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого.

Завод зупинив свою роботу ще в травні, каналізування Вересневого планують завершити до кінця серпня. Відтак, залишається лише вирішити проблему стоків з Гіркої Полонки.

Зі слів заступника начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Вікторії Тимощук, при наявності фінансування КНС добудуть вже цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
селюк Показати IP 1 Серпня 2017 22:08
то тепер проблеми комерсанта будемо вирішувати за бюджетні кошти ?????!!!!!!!!!!! А не дожуя,вам, буде в один рот все запхати??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus