USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завод біоетанолу у Луцьку призупинив виробництво

22 Травня 2017 09:32
Через неприємний запах у Луцьку завод біоетанолу, що здійснює діяльність на території міста, призупинив виробництво. Так, у ТОВ «БІО ПЕК» підтвердили, що стоки з мікрорайону Вересневе в поєднанні з відходами виробництва заводу, або так званою бардою, утворюють «гримучу суміш», яка може бути причиною нестерпного смороду. А тому виробництво тимчасово призупинили, повідомляє ІА «Сайт міста Луцька - 0332».

Нагадаємо, проблеми з неприємним запахом через завод виникли уже давно. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу. Оскільки жодна з екологічних держслужб на дану проблему не зреагувала, у міськраді самотужки почали шукати, яким чином врятувати лучан від нестерпного смороду.

І ось нарешті одну з проблем неприємного запаху у місті вирішили усунути, шляхом зупинення виробництва на ТОВ «БІО ПЕК».

«Сьогодні близько 00.30 години було прийнято рішення і ми зупинити діяльність заводу, до повного з’ясування всіх причин неприємного запаху що турбує лучан», - заявив директор підприємства Дмитро Захаров.

Нагадаємо, після прориву каналізації 15 травня, коли нечистоти потрапили просто у поле, спричинивши жахливий запах у місті, замінили каналізаційну трубу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ясніше білого дня Показати IP 22 Травня 2017 10:34
Чого так довго розтелюється Держспоживпродслуба ? Як можна получати зарплату за бездіяльність ! А хто давав дозволи на проктування, хто видавав техумови, хто проектував, хто підписував декларацію По стойці смірно перед прокурором мають стояти два директори заводів, проектанти, чинуші з РДА і сільради і кришувальники з відповідних служб, які хочуть управляти державою, а навіть толком в гімні не розбираються.! Другі Грибовичі, - а вибори на носі, *мнюки до влади не пройдуть !
інженегр до Ясніше білого дня Показати IP 22 Травня 2017 11:42
Хто-хто. Читали пару місяців тому, як пов'язали на хабарі начальника ДАБК Щемейка? Отакі там усі на дозволах. До речі, що там з тим Щемейком?
свідОК до Ясніше білого дня Показати IP 22 Травня 2017 12:05
Ви той завод бачили? Побудований за всіма технологичними вимогами, а сморід через стару и перезавантажену каналізацію!!! Поїдьте за Луцьк у напрямку Львова і за першою заправкою, через 150 метрів, поверніть на прово до шлагбаума, перейдіть його і перед вами буде картина і запахи що наповнюють Луцьк. Мережу каналізації нову треба будувати!!! На фільтраційних полях не має бути гім...а, а там воно бродить і дає той сморід!
єгова до свідОК Показати IP 22 Травня 2017 16:02
не богохульствуй, сину мій, тобто не бр"ши. 1. таке виробництво не може бути в житловому кварталі. 2. відсутні очисні споруди викидів у атмосферу. 3. відсутня внутрішня утилізація відходів виробництва. 4. відходи не утилізуються на зовнішніх очисних спорудах. ТО ПРО ЯКЕ ДОТРИМАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ВИМОГ ВИ МЕЛЕТЕ ?
Анонім до Ясніше білого дня Показати IP 22 Травня 2017 12:06
контроль за забрудненням навколишнього середовища - це повноваження екологічної інспекції і місцевих рад, а не держспоживслужби
До свідОК Показати IP 22 Травня 2017 15:54
Ти диви як коментатори заспівали! Завод - то само виробництво, плюс позамайданчикові мережі і плюс очисні споруди. Дві останні позиції збудовані якраз з грубими порушеннями,за що треба наказати і заставити привести до вимог закону .
Анонім до До свідОК Показати IP 22 Травня 2017 16:04
а хто взагалі будував очисні споруди ? поля фільтрації цукрового заводу призначені виключно для відходів цукрового виробництва, а не для фекалій та інших відходів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus