USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам презентували пасивний будинок

1 Червня 2010 12:43
Презентація виставки «Енергозберігаючі технології. Пасивний дім» відбулася 1 червня у Палаці культури міста Луцька.
Про це пише ВІП .
Характерним для пасивного будинку є низьке енергоспоживання на рівні 15 кВт год/м2 за рік. Це один із не багатьох типів будинку, що має незмінно однакові параметри по всій Європі, – йшлося під час зустрічі.
Консультант компанії GTZ Гілемет Марсе розповіла, що у всьому світі є уже приблизно 25 тисяч таких будинків. Один такий будинок потребує на 10% більше інвестицій, ніж звичайний будинок. Найбільша проблема будівництва пасивних будинків в Україні – недостатнє фінансування.
Наголошували також на тому, що такий будинок буде не тільки енергозберігаючим, але і покращить комфорт його мешканцям. Зреалізувати цей проект планують до 2015 року.
За словами Гілемет Марсе, проект GTZ «Енергоефективна забудова – пілотний проект в Україні» розроблений спільно з Міністерством регіонального розвитку та будівництва України та Міністерства охорони навколишнього природного середовища України за сприяння Федерального міністерства довкілля, охорони природи і безпеки ядерних реакторів Німеччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus