USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі депутати нагадають державі про її програми

5 Лютого 2014 07:00
Депутати міської ради звернуться до місцевих народних депутатів, аби вони пролобіювали фінансування державної програми забезпечення дітей, хворих на цукровий діабет. медикаментами.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань бюджету та фінансів міської ради сьогодні, 4 лютого.

Нагадаємо, у Луцьку є 33 дитини, яким щодня життєво необхідно колоти інсулін. На витратні матеріали та ліки для деяких з них батьки мусять платити по 22 тисячі гривень на рік. Щоправда, згідно з державною програмою вони мали б отримувати медикаменти і матеріали безкоштовно. Цю інформацію озвучили на минулій сесії. Тоді ж міський голова Микола Романюк запевнив, що в бюджеті на 2014 рік гроші передбачені. Йшлося про суму в розмірі близько мільйона гривень.

Утім вже згодом з’ясувалося, що в бюджеті міста всього на пільгові медикаменти передбачено трохи більше мільйона гривень. Тож міська рада вирішила компенсувати оплату за ліки тим, хто витрачає за рік більше 3000 гривень на медикаменти.

Всього, на дітей, хворих на цукровий діабет, у проекті міського бюджету передбачили 243 тисячі гривень.

Цих грошей має вистачити на 1 квартал 2014 року. Згодом, пообіцяли депутати, вони звернуться до народних обранців, аби ті на рівні Верховної Ради порушили питання фінансування програми.

Відповідне рішення про звернення до народних обранців депутати міськради розглянуть на одній з найближчих сесій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus