USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Луцьктепло» можуть віддати Кропиві

8 Червня 2010 14:46
Міська влада переймається подальшою перспективою розвитку житлово-комунального господарства.

Про це йшлось 8 червня під час прес-конференції луцького міського голови Богдана Шиби.

Оскільки Верховна Рада у першому читанні вже прийняла новий закон про концесію, а у найближчі дні має затвердити остаточно цей документ, у міську раду активно мали б надходити заявки суб’єктів підприємницької діяльності з пропозицією взяти у концесію те чи інше комунальне майно.

Однак єдиним спритником виявилось поки що ТзОВ «Східно-Європейська енергетична компанія», що знаходиться під керівництвом Олександра Кропиви. Товариство з обмеженою відповідальністю готове взяти під власну опіку підприємство ДКП «Луцьктепло», уклавши концесійний договір з міською радою.

Шиба вважає, що концесія є зручною формою роботи з використанням майна чи управління майном без зміни форми власності, але «нинішній діючий Закон «Про концесії» вже застарів». Градоначальник висловив сподівання, що закон, який незабаром буде прийнятий, передбачатиме положення про те, що концесіонер зобов’язаний мати серйозний досвід роботи у цій сфері, а також інвестувати підприємство. Важливо, щоб інвестор дбав про модернізацію та всебічний розвиток підприємства, – розповів міський голова.

Очевидно, що в котельні на вулиці Карбишева ТзОВ «Східно-Європейська енергетична компанія» повинно бути зацікавленим більше, оскільки вона найпотужніша, а собівартість вироблення теплової енергії дешевша, ніж в інших теплових районах. Однак Шиба наполягатиме на передачі у концесію цілісного майнового комплексу, оскільки в разі, якщо «сама котельня по вулиці Карбишева, 2 перейде у концесію – вона буде прибутковою, а всі інші райони будуть збиткові».

У міській раді вже створена комісія, яка опікуватиметься доцільністю передачі підприємства у концесію. Керівником комісії було призначено першого заступника міського голови Ларису Соколовську. В комісії також працюватимуть спеціалісти відповідних підрозділів мерії, голови депутатських комісій. Окремо в складі комісії діятиме три робочі групи, які вивчатимуть юридичні, технічні та економічні нюанси. Триватиме збір та розгляд заявок на укладення концесійних договорів до 30 червня поточного року, а 1 липня відбудеться підсумкове засідання, на якому й буде вирішено кому віддавати «Луцьктепло». Законодавчо рішення про надання у концесію прийматимуть на пленарному засіданні Луцької міської ради після завершення роботи комісії, – повідомив Шиба.

Довідково:

Концесія – договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об’єктів, що належать державі чи місцевим органам влади, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
kapiec Показати IP 8 Червня 2010 18:50
Ну капєц. То Шиба кричав що Кропива злодій, а тепер тому ж Кропиві хоче усе місто віддати. То може в нас два злодія????
SysR Показати IP 9 Червня 2010 09:45
Пора встановлювати в будинках автономні котельні, так як це роблять в цивілізованих країнах, щоб всякі кропиви і шиби до них своїми руками не добралися. Віддали Кропиві котельню на КРЗ так людям зарплати ще за березень не виплатили. Страшно уявити що буде коли Кропива за Луцьктепло візьметься. Гарний підхід в нашого мера, все що побудували до нього розвалити вщент.
Чіпка Показати IP 9 Червня 2010 17:37
Шиба за весь період своєї діяльності не завершив жодної великої справи: де добудований міст через з/в? де реконструкція центру міста?де ремонт на стадіоні Авангард?Він все починає, а потім на півдороги кидає...головне гроші відмити. так і з цією концесією буде. Нащо такий масштабний проект напередодні виборів робити?!думаю тільки щоб собі грошенята прибрати, а наступному меру лишити тисячі лучан в холодних квартирах з їхніми проблемами....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus