USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Малий бізнес Волині вимагає пояснень від податкової

3 Березня 2011 10:40
Волинські підприємці хочуть, щоб податкова пояснила, як їм працювати після 1 квітня, коли основні положення Податкового кодексу набудуть чинності.
З таким проханням 2 березня на розширеному засіданні координаційної ради з питань підприємництва до обласної влади звернулися приватні підприємці.
Голова Волинського представництва Спілки орендарів та підприємців України Тетяна Іoвенко висловила своє занепокоєння з приводу впровадження в життя нового податкового законодавства.
«Скажіть мені, будь ласка, яка доля дрібного бізнесу після 1 квітня? Ви нам тут все описуєте, ніби скоро наступить рай. А як працюватиме малий бізнес, ще й досі не відомо. Квартал закінчується, а ми дальше у підвішеному стані», – занепокоєна Іовенко.
Голова спілки попросила пояснити, як діятиме закон, як поводитиме себе податкова щодо малого бізнесу. Проте ані заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв, ані представник податкової не змогли чітко відповісти на запитання.
«Ми також чекаємо з Києва роз’яснення. Саме зараз у столиці обговорюється це питання», – зауважив начальник відділу економічного аналізу ДПА у Волинській області Вадим Іванов.
У свою чергу Стоєв зазначив, що до положень закону, які стосуються дрібного бізнесу, будуть розроблені додаткові нормативні документи.
«Уже сьогодні влада працює над розробленням нового законопроекту, який визначатиме порядок взаємовідносин ДПА та дрібного бізнесу», – зазначив заступник губернатора.
Проте Тетяна Іовенко все ж залишилися незадоволена роз’ясненнями і попросила, аби «волинські податківці перед тим, як пред’являти претензії до підприємців, самі добре вивчили та прочитали новий Податковий кодекс».
Нагадаємо, що згідно із податковою реформою з 1 квітня для малого бізнесу держава влаштовує так звані «податкові канікули». Крім того, буде встановлено нульову ставку для податку на прибуток при визначеному граничному розмірі валового доходу.
Як саме ці норми нового закону будуть виконуватися на практиці, поки що не зрозуміло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Стерх Показати IP 3 Березня 2011 11:04
Если коротко, то ни налоговая ни правительство не предложили вариантов главы налогового кодекса,касающейся упрощенцев.Так же не ясно,какова судьба фиксированного налога.Поэтому никаких разъяснений не может быть в принципе.Какой документ готовиться для принятия в ВРУ тайна за семью печатями.
Derty Показати IP 3 Березня 2011 15:17
Так нічого не платити, і баста!
ліберал Показати IP 3 Березня 2011 20:43
команда проффесіоналів.. прийняли податкове законодавство, що навіть працівики ДПІ розібратися, не те що підприємці..
1 Показати IP 3 Березня 2011 22:04
Хто огризається- той спасається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus