USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майже 100% порушують трудове законодавство роботодавці України

16 Серпня 2013 18:26
Більше 93% суб’єктів господарювання, перевірених Міндоходів, допустили порушення трудового законодавства у ставленні до своїх працівників, інформують у прес-службі Міністерства доходів і зборів України.
Найпоширенішими порушеннями тривалий час залишаються «тіньові» зарплати та нелегальне використання праці співробітників. Згідно з результатами перевірок, порушникам донараховано 217 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.
У Міндоходів вважають, що несумлінні роботодавці найбільшої шкоди завдають, в першу чергу, самим працівникам, адже неналежне оформлення трудових відносин позбавляють людей можливості захисту своїх прав та не дають змоги напрацювати стаж, необхідний в майбутньому для призначення пенсійних виплат.
Також виявлено понад 49 тисяч найманців, які працювали взагалі без укладання трудових відносин з роботодавцями. Вони сплатили до бюджету 8,8 мільйона гривень податку.
Додаткових 10 мільйонів гривень надійшло до бюджету і від громадян, які працювали самостійно без дозвільних документів. Після співбесід із фахівцями Міндоходів за 7 місяців 2013 року понад 25 тисяч таких осіб офіційно зареєструвалися підприємцями та сплатили належну суму податків.
Загалом за 7 місяців 2013 року до бюджету надійшло 40,6 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 2,7 мільярда гривень перевищує показник відповідного періоду торік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 16 Серпня 2013 18:44
Найбільшої шкоди завдають чиновники видоюючи податки з підприємств. Ці податки потім не вертаються до працівників, а розчиняються у державній машині.
Таня до дідо Показати IP 19 Серпня 2013 18:13
А діди вони завжди знають як ліпше. Дійсно , податки така дурня, весь світ від них відмовився.
Сергій Осійчук Показати IP 17 Серпня 2013 01:00
Якби Ви знали паничі.... Мало у нас в Україні справжніх бізнесменів, які б вміли чесно вести бізнес і плати людям офіційну з/пл. Всім відомо як виплачають з/пл троє волинських олігархів, які до того ще й є народними депутатами. Але це не тільки їх винна, це не професіоналізм податкової і повна відсутність роботи інспекції з праці. рекомендую всім бізнесменам і не тільки ознайомитись з сучасними методами ведення бізнесу - Бізнес молодість http://molodost.bz/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus