USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мільярдер Баффет напророкував крах євро

25 Березня 2011 11:47
Американський мільярдер Уоррен Баффет не виключає повного колапсу євро як єдиної європейської валюти.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю американському каналу CNBC, відповідаючи на питання про наслідки португальського кризи, - пише ГПУ .

"Я знаю, що багато хто вважає це немислимим. Я так не думаю. Не можна мати три, чотири або п'ять країн, які сидять на шиї у решти, звісивши ніжки. Така схема не буде довго працювати - їм доведеться привести свої фінанси до ладу", - зазначив Баффет.

Тим не менш, він упевнений, що на порятунок євро будуть покладені "величезні зусилля".

Подібні коментарі відомий інвестор зробив на тлі зростаючої прибутковості португальських державних облігацій, які вже встановили нові максимуми (8,05%) через очікування інвесторами швидкого втручання ЄС у тяжке фінансове становище країни.

У той же час гучна заява Баффета не вплинула на курс єдиної європейської валюти, яка продовжила своє зростання відносно до долара після публікації слабкої макроекономічної статистики в США.

За заявами Баффета, боргові проблеми ЄС не будуть мати істотного впливу на бізнес його компанії Berkshire Hathaway.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus