USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

МОЗ: Медики, які лікують хворих з коронавірусом, отримають три оклади

1 Квітня 2020 20:29
Медичні працівники, зайняті лікуванням хворих з коронавірусом, уже за березень отримають доплату в розмірі трьох посадових окладів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я у Facebook.

«Вже за березень медичні працівники України, зайняті лікуванням пацієнтів з лабораторно підтвердженими випадками COVID-19, отримають доплату в розмірі трьох посадових окладів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наказом, який підписав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, визначено перелік посад медичних працівників, яким з березня 2020 року здійснюється доплата:

– екстрений медичний технік;

– лікар-пульмонолог;

– лікар-інфекціоніст;

– лікар-патологоанатом;

– лікар-епідеміолог;

– лікар-лаборант;

– лікар-анестезіолог;

– лікар-радіолог;

– лікар-бактеріолог;

– лікар-рентгенолог;

– лікар-вірусолог;

– лікар загальної практики

– сімейний лікар;

– лікар-терапевт;

– лікар-педіатр;

– лікарі інших спеціальностей, безпосередньо зайняті лікуванням лабораторно підтверджених випадків COVID-19;

– сестра медична;

– молодша медична сестра (всіх найменувань);

– реєстратор медичний;

– сестра-господиня;

– водій.

В️ідповідно до наказу МОЗ доплати здійснюватимуться у період виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19.

В Україні станом на 10.00 середи, 1 квітня, офіційно підтверджено 669 випадків зараження коронавірусом, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ойой Показати IP 1 Квітня 2020 21:18
З таким підходом... Приклад: привозить швидка в лікарню яка не задіяна в лікуванні коронавіруса людину з апендицитом, його оперує хірург, до цього залучений ще інший персонал, цей персонал може контактувати з електриком та сантехніком, бо десь світло пропало в розетці, а десь каналізація раптом забилася. Де тут коронавірус? А, як виявилося, хворий з апендицитом був переносчиком віруса без будь-яких симптомів. Наслідки, наслідки... А лікарю, вже хворому і іншому персоналу який теж ризикує, але в цей МОЗовський перелік не входить ніхто ні за що доплачувати не збирається. А апендицит треба було терміново оперувати, а показів до забору тестів на коронавірус немає. Оперувати будуть інфекціоністи скоро чи взагалі таку категорію до лікарень завозити перестануть? З таким підходом власне я взагалі б тільки проктологам доплачував, бо все через них іде.
Вчитель з зп 4000ує Показати IP 1 Квітня 2020 21:47
Стопудово отримають...
Шурік до Вчитель з зп 4000ує Показати IP 1 Квітня 2020 22:27
Та отримають, не переживайте. Тепер точно коронавірус вгору за статистикою стрибне - кому ж не хочеться грошенят. Кожу ж не хочеться "поучаствовать" у фестивалі
Анонім до Шурік Показати IP 2 Квітня 2020 01:31
Шурік хочеш тих грошенят. Можеш заїхтаи в інфекційну лікарню там санітари треба, також можеш призватись і на війну піти. Всі тебе чекають.
Володимир Показати IP 1 Квітня 2020 22:17
А рентгенлаборант!? Лікар-рентгенолог описує підсунуті під ніс знімки! Безпосередньо,із хворим контактує лаборант.
Отакої Показати IP 2 Квітня 2020 07:03
От надрукують і отримають всі.Бо в них такі плани по виплатах,що економісти просто розводять руками, а кредитів немає і ще довго не буде.Докерувались...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus