USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

МВФ – Україні: наші гроші вас не врятують

27 Вересня 2009 16:01
Україна може сама вийти з кризи, а Міжнародний валютний фонд своїми грошима може надати лише допомогу в цьому процесі, заявив директор МВФ Домінік Стросс-Кан (на фото) під час телемосту з учасниками 6-го саміту Ялтинської європейської стратегії. Про це інформують «Волинські Новини».
«В Україні багато чого треба зробити і можна зробити. Питання не в грошах, які ми можемо надати, питання в тому, що велика частина зусиль має прийматися усередині країни», - цитує фінансиста «Українська правда».
За його словами, Україні необхідно вирішити фіскальні проблеми, впоратися з внутрішнім розбалансуванням, побудувати більш серйозне управління.
Стросс-Кан підкреслив, що одержання грошей ще не вирішує всі питання. За його словами, незалежно від того, скільки кредитів одержить Україна, бездіяльність ризикує залишити країну з не переформатованим майбутнім.
«А, збільшивши борг, ви опиняєтесь ще в гіршому стані», - додав глава МВФ.
У свою чергу він ще раз підкреслив готовність МВФ проводити більш гнучку політику щодо України й інших країн, що постраждали від кризи. За його словами, вона вже приносить свої плоди.
«Ми теж адаптуємося до кризи, тому що проблеми не тільки економічної природи. Криза вплинула на багато аспектів життя, і її наслідки можуть бути зовсім руйнівними, тому що економічні проблеми можуть доповнитися соціальними», - підкреслив Стросс-Кан.
Він додав, що МВФ допомагає уникнути подібних конфліктів.
«Але країна має розуміти, що це їхня програма (дій). Ми виступаємо як доктор, а не як поліцейський», - сказав глава Фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2009 15:55
ЮЛЯ Су КА!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus