USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині активніше розвиватимуть заклади соціального типу

7 Грудня 2016 19:00
Творчість – частина реабілітаційної програми обласного санаторію для батьків і дітей «Дачний», що у Ківерцівському районі. Хтось тішиться, а когось можуть навіть непокоїти велелюдність та шум. І все ж, здебільшого, це – радість, утіха від того, що заклад не оминають увагою. Цього разу в день людей із обмеженими можливостями приємну несподіванку – мистецьке свято для маленьких пацієнтів – ініціювала народний депутат України, член правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич.
Під час концерту з піснями виступили вихованці фольклорної студії «Жайворонки», солісти молодіжного гурту «Шанс Music» та відбулось кольорове бульбашкове шоу.
У вітальному слові до присутніх Ірина Констаневич зазначила: «Ми прийшли подарувати вам трохи тепла, щоб ваші серця зігріли піснею ці юні артисти, ваші ровесники. Ми будемо разом з вами і в свята, і в будні».

Діти, які перебувають на лікуванні та реабілітації в закладі, теж готувалися до свята. Вони вручили Ірині Констанкевич символічний дарунок – власноруч виготовлене паперове янголя.

Завідувач педагогічної частини санаторію «Дачний» Людмила Качмар зауважила: «Цей паперовий ангел – такий само ранимий і ніжний, як їхні душі дитячі. І цей ангел охоронець нехай нагадує про наш санаторій. Ми вважаємо всі разом, що Ви будете нашим ангелом охоронцем на наступні роки».
Ірина Констанкевич оглянула матеріальну базу санаторію, навчальні спеціалізовані кабінети, медичне обладнання. На жаль, державні програми не передбачають реальної допомоги таким закладам.

«Зі своїми колегами депутатами на найближчому профільному комітеті будемо піднімати питання підтримки закладів саме соціального типу, в яких проходять реабілітацію та адаптацію особливі діти», – підсумувала Ірина Констанкевич.

Довідково: Нещодавно у санаторії «Дачний» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» встановили спеціалізований дитячий ігровий майданчик, аналогів якому немає у західному регіоні. Там розважатися та отримувати позитивні емоції можуть дітки з обмеженими можливостями, передусім ті, хто на візках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus