USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переобладнання котелень на безгазові на Волині «гальмують»

8 Грудня 2014 10:30
За 11 місяців 2014-го року програму енергоефективності профінансували на 0.0%. Окрім того, із запланованих 19 нових енергоощадних котелень ввели в дію лише одну.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 8-го грудня.

«Фінансування програми енергоефективності 0.0 %», - звітує директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.

Втім, впровадження енергоощадних заходів таки відбувається.

«Це в нас іде по двох напрямках: державні субвенції й приватні інвестиції. Субвенція – 12,1 мільйона гривень, за які маємо переобладнати 19 об’єктів. Так, за станом на 4 грудня, у нас реалізовано з 19 котелень – одна», - поінформував директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської ОДА Володимир Банада.

Як запевнив посадовець, інші об’єкти введуть в експлуатацію на початку січня.

Щодо приватних інвестицій, то за ці кошти мають бути енергоощадно-модернізовані більше 20 об’єктів.

«Якщо за 10-12 днів ми не впораємося із завданням щодо державної субвенції, то ці гроші підуть від нас, а потім, як будемо просити в наступному році, то на всі наші

заявки нам будуть казати: «Навіщо, якщо ви їх не використовуєте», - підсумував Гунчик.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку котельня перейшла на альтернативні види палива, зокрема, вона використовуватиме біомасу волинського виробництва.

Нещодавно в Іваничах запустили котельні на енергетичній лозі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Корінний лучанин Показати IP 8 Грудня 2014 10:50
«Якщо за 10-12 днів ми не впораємося із завданням щодо державної субвенції, то ці гроші підуть від нас, а потім, як будемо просити в наступному році, то на всі наші заявки нам будуть казати: «Навіщо, якщо ви їх не використовуєте», - підсумував Гунчик.- НУ ЧИМ НЕ РАДЯНСЬКИЙ ПІДХІД? ЯКЩО Є ЗАРЕЗЕРВОВАНІ КОШТИ , ТО ВОНИ БУТИ ДЛЯ ЦЬОГО ВИКОРИСТАНІ!!! Ситуації у економіці різні бувають. Ну не встигли у цьому році- ВИКОНАЄТЕ У 2015р. ! За 10-15 днів НІЧОГО НЕ ЗРОБЛЯТЬ. Всі сили, очевидно кидали на обрання ПЕТРА ОЛЕКСІЙОВИЧА - ПРЕЗИДЕНТОМ!
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 11:31
Колись ходили і кричали "не купуй російське!". Тепер із Росії йдуть ешелони вугілля, і газ теж. Де ті активісти "не купуй російське!", чому на рейки не лягають?
Петро Показати IP 8 Грудня 2014 12:02
На одному Центральному парку,який зараз невідомо хто ріже , Луцьк може зиму перезимувати...купа дров,яка невідомо куди - ким сплавляється,при чому підлісок,гілля спалюється на місці...багато живемо,можемо собі дозволити...
лучанин до Петро Показати IP 8 Грудня 2014 12:46
Ану проведіть розслідування ціїєї справи, як це так ВАМ не доповіли! НЕПОДОБСТВО , "невідомо хто ріже" без ВАШОГО відому - І ЦИМ СПАСЕТЕ ЛУЦЬК!
Дмитро до Петро Показати IP 8 Грудня 2014 12:54
не неси дурниць. Луцьк він тими дровами опалить... язика собі підпали краще
обс до Петро Показати IP 8 Грудня 2014 13:37
ану давай з цього приводу майдан швиденько зорганізуй.гузя запроси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus