USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині запустили котельні на енергетичній лозі

28 Жовтня 2014 17:39
Твердопаливне обладнання, яке працює на енергетичні лозі, встановили в селищі Іваничі за кошти інвесторів. Проект з енергозбереження запустили 24 жовтня. Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

З реконструкцією трьох газових котелень ознайомився сьогодні, 28 жовтня, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Як поінформував голова РДА Андрій Бадзюнь, устаткування для котелень придбане за кошти інвестора ТзОВ «Аванті Девелопмент».

Зокрема, два котли встановили у котельні Іваничівської центральної лікарні, й теплова енергія постачатиметься для опалення приміщень медичного закладу.

Крім цього, для двох котелень відділу освіти райдержадміністрації також закупили та вмонтували три такі котли, які обігріватимуть бюджетні та соціальні установи. З однієї тепло подаватимуть до приміщень відділів РДА, районної бібліотеки, будинку культури, музичної школи, податкової інспекції, ДНЗ, будинку дитячої творчості та бібліотеки для дітей, з іншої – до навчально-виховного комплексу ЗОШ I-III ступенів №1, і у перспективі - до спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат.

Голова облдержадміністрації відзначив проведену роботу і наголосив на тому, що область активно працює над заміщенням газу, переходом на альтернативні види палива. «Влада сьогодні ставить чітке завдання – повністю відмовитися від споживання природного газу, тим більше, що, окрім лісів, Волинь багата торфом, вугіллям, іншими корисними копалинами. Важливим є те , що енергозберігаючі технології роблять тепло доступним для населення, акцент – позбавлення енергетичної залежності.

У нас є сировина, а значить гроші – «під ногами», це все лише потрібно правильно використати, напрацювати план, і втілювати його», - зауважив він.

Володимир Гунчик також додав, що останні три місяці в області було напрацьовано низку енергетичних проектів, вартістю 20 мільйонів гривень. І в 2015 році – активне продовження цієї роботи. У планах – замінити всі газові котельні в соціальних та медичних закладах на твердопаливні. Згідно з попередніми розрахунками, для цього потрібно орієнтовно 150 мільйонів гривень.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку вже є котельня, яка перейшла на альтернативні види палива, зокрема, вона використовуватиме біомасу волинського виробництва.

Волинський госпіталь для інвалідів війни теж обладнають котельнею, що працюватиме на альтернативних видах палива. До того ж, така котельня обслуговуватиме й КЗ «Луцький центр первинної медико–санітарної допомоги № 3».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корінний лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 19:01
«Влада сьогодні ставить чітке завдання – повністю відмовитися від споживання природного газу, тим більше, що, окрім лісів, Волинь багата торфом, вугіллям, іншими корисними копалинами. Важливим є те , що енергозберігаючі технології роблять тепло доступним для населення, акцент – позбавлення енергетичної залежності." -це слова Гунчика. Але коли подумаєш про владу та її дії, то це схоже на якийсь маразм. Відмовитись повністю від природнього газу ніяк не вийде, навіщо про це ЛЯПАТИ язиком. Так, дійсно, на ОПАЛЕННЯ треба використовувати інші джерела енергії! Европа ж давно це робить, ще задовго до незалежності України ! В нас була тупа влада! Тепер біда навчила. А людям як переоснастити технічно свої "котельні", тобто замінити вже новітні газові котли, на які вже потрачені кошти , і подекуди немалі? Я , наприклад, поставив ще раніше новий газовий котел і не випалюю багато газу.ю вкладаюсь за рік у 2000куб.м . Ну ще зменшу на 500куб.м. бо більше не зможу. А твердопаливний котел, я повинен добудувати приміщення та знову понести ще більші витрати . Ну не вмене одного така картина, у людей є ще більш складні ситуації.
Хлоп до Корінний лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 19:39
Вперше погоджуюсь. Вiдмовлятися виробництву вiд газу неможливо! Це дурь, а не влада! Вiд газу повиннi вiдмовлятися бюджетнi органiзацii, що використовують його для опалення.
йомайо Показати IP 29 Жовтня 2014 00:51
Хлопці, не кіпішуйте. Гунчик мав на увазі відмову від газу для опалення бюджетних установ, а не взагалі відключити газ в області
Корінний лучанин до йомайо Показати IP 29 Жовтня 2014 10:41
Хіба їм вірити можна? Тут, регулятором цього процесу Є ЦІНА на газ. Можуть через деякий час " впиндюрити" ціну в 3-4 рази більшу і будуть говорити, що іншого виходу нема! Не життя, а якийсь постійний ФОРС-МАЖОР. Тільки те й роби , що постійно витрачай кошти на переоснащення, Вже набридла оця катавасія!
123 Показати IP 29 Жовтня 2014 10:39
При ціні газу для населення до 3-х грн за м.куб , опалюватись газом буде всеодно дешевше і зручніше, ніж дровима.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus